U, de petitionaris
Mobiele flitser snelheidscontrole

Stop de exorbitant hoge verkeersboetes

43 ondertekeningen

De verkeersboetes sinds jaren exorbitant aan het stijgen zijn. De beschikkingen die hedendaags uitgeschreven worden door het CJIB zijn buitenproportioneel en staan niet in verhouding tot de belasting van de samenleving.

Petitie

Wij

Staatsburgers van Nederland

 

constateren

  • dat de verkeersboetes sinds een aantal jaren exorbitant aan het stijgen zijn.

  • De beschikkingen die hedendaags uitgeschreven worden door het CJIB zijn buitenproportioneel en staan niet in verhouding tot de belasting van de samenleving.

  • Boetes die uitgedeeld worden aan relschoppers, overvallers, mishandelaars en oplichters zijn vele malen lager terwijl iemand die is opgelicht hier veel meer last van heeft dan dat iemand met meer dan de toegestane snelheid rijdt.

  • Ook volgens de kantonrechter uit Arnhem is het niet toegestaan om op deze manier de staatskas te spekken.

 

en verzoeken

de boetebedragen voor verkeersovertredingen te herzien. Hierbij rekening houdend met het proportionaliteitsbeginsel. volgens de kantonrechter uit Arnhem is het niet toegestaan om op deze manier de staatskas te spekken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen