You, the petitioner

Stop de energiebelasting

9 signatures

Electra en gas zijn basisbehoeften van de mensen en is voor velen inmiddels, naast de huur of hypotheek, de grootste kostenpost. De overheid belast deze kosten voor ons nog eens extra met 100%! Daarbovenop komt dan ook nog eens extra het nieuwe btw tarief van 21%! Dit is onacceptabel. De overheid misbruikt hier de kwetsbare (dreigen met afsluiting) positie van de burger en belast hem daar waar hij niet (meer) kan bezuinigen. Dat is asociaal beleid. De overheid moet haar eigen begroting zelf op orde maken en hier niet de burger voor misbruiken.

Petition

We

Alle burgers, bedrijven en instellingen in Nederland

 

observe

Indien de overheid de belastingen op het energieverbruik voor de volle 100% zou omzetten in subsidies aan particulieren en bedrijven voor de aanschaf van groene en duurzame energiemiddelen en zich met deze enorme belastingopbrengst (circa 2,5 miljard) in het algemeen sterk zou maken voor een groen en duurzaam Nederland, dan wordt daarmee tevens onze concurrentiepositie t.o.v. andere landen versterkt.

 

and request

Stop de energiebelasting tenzij de overheid, door onafhankelijk onderzoek van derden, kan aantonen dat zij de belastinggelden direct en voor de volle 100% ten goede zal laten gaan komen aan de vergroening en verduurzaming van Nederland!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-12-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Alfred Melse 

History

Signatures