U, de petitionaris

Stop de commerciële drijfveren van het Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars wil gedaan krijgen dat consumenten voor het gebruik maken van een onafhankelijke adviseur, afzonderlijk met die adviseur moeten afrekenen. Terwijl dat op dit moment in de premie is inbegrepen. Het project is wel erg winstgevend voor de verzekeraars. Dat dan weer wel!

Petitie

Wij

Onafhankelijke assurantieadviseurs en hun relaties

 

constateren

Dat het Verbond van Verzekeraars de overheid probeert ervan te overtuigen, dat een volledig uitschakelen van het onafhankelijke intermediair heilzaam zou zijn voor de positie van de consument. Het brengt voor consumenten een onaanvaardbare lastenverzwaring met zich mee en het zal de verzekeraars binnen de distributie een niet meer controleerbare monopolypositie geven. Na de woekerpolisaffaire lijkt dit een nieuw middel om meer winst te maken

 

en verzoeken

De Kamer de Minister ervan te overtuigen, dat de motivaties van het Verbond anders kunnen zijn, dan door hun lobbyisten voorgesteld. Het verleden heeft uitgewezen, dat het Verbond van Verzekeraars uitsluitend de belangen behartigt van de aangesloten verzekeringmaatschappijen. De bewijzen daarvoor zijn overweldigend. De suggestie dat het men het klantbelang voor ogen heeft moet, gezien de grote winstgevendheid van de plannen, afgewezen worden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-05-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rien Eyzenga 

Geschiedenis

Ondertekeningen