You, the petitioner

Stop de commerciële drijfveren van het Verbond van Verzekeraars

0 signatures

Het Verbond van Verzekeraars wil gedaan krijgen dat consumenten voor het gebruik maken van een onafhankelijke adviseur, afzonderlijk met die adviseur moeten afrekenen. Terwijl dat op dit moment in de premie is inbegrepen. Het project is wel erg winstgevend voor de verzekeraars. Dat dan weer wel!

Petition

We

Onafhankelijke assurantieadviseurs en hun relaties

 

observe

Dat het Verbond van Verzekeraars de overheid probeert ervan te overtuigen, dat een volledig uitschakelen van het onafhankelijke intermediair heilzaam zou zijn voor de positie van de consument. Het brengt voor consumenten een onaanvaardbare lastenverzwaring met zich mee en het zal de verzekeraars binnen de distributie een niet meer controleerbare monopolypositie geven. Na de woekerpolisaffaire lijkt dit een nieuw middel om meer winst te maken

 

and request

De Kamer de Minister ervan te overtuigen, dat de motivaties van het Verbond anders kunnen zijn, dan door hun lobbyisten voorgesteld. Het verleden heeft uitgewezen, dat het Verbond van Verzekeraars uitsluitend de belangen behartigt van de aangesloten verzekeringmaatschappijen. De bewijzen daarvoor zijn overweldigend. De suggestie dat het men het klantbelang voor ogen heeft moet, gezien de grote winstgevendheid van de plannen, afgewezen worden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
22-05-2011 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Rien Eyzenga 

History

Signatures

Updates

No news about this petition yet.