U, de petitionaris
 schinkel

Stop de brug van het Jaagpad naar de Schinkeleilanden

1.258 ondertekeningen

In de Concept Projectnota Schinkelkwartier van de gemeente Amsterdam (22/12/2020) is een oeververbinding aangegeven die noodzakelijk geacht wordt voor de toekomstige fiets/wandelinfrastructuur van en naar het Schinkelkwartier. De brug doorkruist een Schinkeleiland, een groene scheg en beschermde natuur.

Petitie

Wij

Bewoners van het Jaagpad en omgeving, recreanten, liefhebbers van de groene rafelranden van Amsterdam

 

constateren

  • Dat er betere alternatieven zijn voor de bruglocatie over een Schinkeleiland. Zie de Samenvatting van het Concept Omgevingseffectrapport (OER) Schinkelkwartier blz 21 Schinkelverbindingen.
  • In dit stadium kan er makkelijk gekozen voor alternatieven.
  • Er worden hier vier keuzes genoemd voor twee bruglocaties.
  • Wij maken de keus voor een brug ter hoogte van de Vlietstraat.
  • Volgens ons geeft deze een meer logische, directe en autoluwe verbinding met de stad en het museumkwartier via de route Havenstraat - Cornelis Krusemanstraat en Lairessestraat.
  • Denk ook aan de hinder voor recreanten op het populaire stadsstrand door het wachtend scheepvaartverkeer.
  • Daarnaast zijn er woonarkbezitters die elke dag wakker worden met in hun gedachten een brug vlakbij of boven het hoofd. Hun bezit ondergaat nu al een aanzienlijke waardevermindering.

 

en verzoeken

U de ontwikkeling van deze oeververbinding stop te zetten. We hopen dat het huidige ‘Groene’ gemeentebestuur hierin meegaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2021 
Organisatie:
Groene Schinkel Groep 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Einddatum opgeschoven

Bijna iedere passant ziet een brug op deze plek niet zitten. De Schinkel is hier op zijn allerbreedst, en allermooist.

+Lees meer...

En de Schinkeleilanden pronken met hun mooie landschappelijke vormgeving. Laat een beetje groene visie indalen in de ziel van onze projectbeslissers. Een beetje verderop is een prima plek om zonder al die schade een mooie functionele brug te bouwen die bovendien veel korter is en daardoor veel goedkoper. Ook hoeven er geen woonarken te verdwijnen. Iedere stem telt want dit najaar wordt het ernst.

28-08-2021

Huis te Vraag heeft ook een petitie

De Projectgroep Schinkelkwartier heeft zijn ogen laten vallen op het best bewaarde geheim van Amsterdam. Huis te Vraag, een begraafplaats met een unieke sfeer.

+Lees meer...

Hiernaast moeten fietspaden worden aangelegd. Ook hier is het devies dat je kennelijk alles kan doen als er maar het stempel ontsluiting op staat! Dit is dezelfde Projectgroep die de brug over de Schinkel wil bouwen, terwijl er een voor de hand liggend en veel beter en ook goedkoper alternatief is. Teken ook deze petitie van onze buren. Bescherm Huis te Vraag

24-04-2021

Einddatum petitie verlengd

Deze petitie is wegens succes verlengd! Er zijn teveel bezoekers die deze brug ook niet willen. Vandaar..

15-02-2021