U, de petitionaris
292653 453073918055724 1054575664 n

Stop de bouw aan/op het Haagse Zuiderstrand

12.797 ondertekeningen

Het Haagse Zuiderstrand heet niet voor niets het stille strand. Het grenst aan een prachtig beschermd natuurgebied. Surfers vinden er de beste golven; strandgasten rust en ruimte. Zomers bij de relaxte strandtenten. ‘s Winters in eeuwenoude ongeschonden natuur. Het mooiste stadsstrand van Europa is ernstig in gevaar!

Petitie

Wij

HetStilleStrandLeeft.nl is een burgerinitiatief, gesteund door bewoners en belangenverenigingen.

 

constateren dat:

Er zijn plannen die het Zuiderstrand geweld aandoen. Een hoteltoren aan het strand, een zweefbrug, een boulevard, toeristische trekpleisters. Daar zijn we fel op tegen. Onherstelbaar verstoren ze het ecosysteem in het natuurgebied. Én onze rust. Hoogbouw heeft óók consequenties voor zeilboten en surfers, nl. windval. Scheveningen Bad biedt kilometers vertier aan badgasten en toeristen; het Zuiderstrand verstilling. Laat dat zo blijven.

 

en verzoeken

We vragen de gemeenteraad van Den Haag nadrukkelijk om het oeroude stille strand te behouden en: • geen hoteltoren te bouwen • geen brug over het havenhoofd van bad naar natuur te plaatsen • geen toeristische en/of culturele trekpleisters toe te staan bij het stille strand • geen tweede Scheveningen Bad van het Zuiderstrand te maken met boulevard en parkeer-/ verkeersproblemen. Het prachtige stille strand mag niet verloren gaan!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
16-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
peter vrij 
Organisatie:
Het Stille Strand Leeft 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen