U, de petitionaris
181242 irmo keizer

Stop de boomkap op de Sint Pietersberg

270 ondertekeningen

Natuurmonumenten is begonnen met grote werkzaamheden waarbij er flinke aantallen bomen met groot materieel worden gekapt. Wij, bezoekers en natuurliefhebbers, willen dat Natuurmonumenten stopt met het kappen van bomen op de Sint Pietersberg om het landschap verder om te vormen.

Petitie

Wij

Recreanten en bezoekers van de Pietersberg, wandelaars, paardrijders, hardlopers en mountainbikers.

 

constateren dat:

  • Natuurmonumenten door blijft gaan met grootschalige boskap, die schade berokkent aan het weinige resterende, unieke bos op de Sint Pietersberg en de Observant.
  • De werkzaamheden gebeuren met groot materieel, zorgen voor een overmatige erosie en zijn gestoeld op een eenzijdige benadering van de Sint Pietersberg als zijnde een cultuurlandschap.
  • Natuurmonumenten wil dit unieke bos omvormen onder het mom van herstelwerkzaamheden zoals die nu worden uitgevoerd aan de hellingen boven de Lage Kanaaldijk tot Petit-Lanaye.

 

en verzoeken

  • te stoppen met de boskap.
  • de bestaande bossen te beschermen en te versterken en
  • zodoende gevolg te geven aan de richtlijnen duurzaam bosbeheer van de FSC.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
natuurbeheerder 
Petitieloket:
Einddatum:
15-04-2024 
Petitionaris:
Stichting Red het Bos 
Organisatie:
Stichting Red het Bos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nieuwsuur artikel over boskap en Natura2000

08-02-2024

Informatie links

08-02-2024

Gesprek Natuurmonumenten Maastricht

Natuurmonumenten Maastricht heeft gebeld naar één van onze initiatiefnemers en geeft aan graag in gesprek te gaan. Na carnaval gaan wij dit gesprek aan, de petitie blijft uiteraard open en zal worden aangeboden aan Natuurmonumenten in een later stadium.

07-02-2024