U, de petitionaris
Rozengracht bomen 2

Stop de bomenkap op de Rozengracht

5.961 ondertekeningen

Stop de onnodige bomenkap op de Rozengracht in Amsterdam. De 33 huidige gezonde bomen moeten behouden worden i.v.m. van het waarborgen van de veiligheid m.b.t. luchtkwaliteit, wateroverlast en hittestress in Amsterdam.

Petitie

Wij

bewoner, ondernemer en liefhebber van Amsterdam, hebben het recht op een gezonde en groene stad.

 

constateren

  • De urgente problematiek zoals slechte luchtkwaliteit, hittestress en wateroverlast, waarmee onze stad worstelt is gemakkelijk op te lossen door meer bomen te planten en niet onnodig bomen te kappen.

 

en verzoeken

  • We roepen de gemeente op om het Amsterdamse kapbeleid per direct transparant te maken en geen enkele boom meer onnodig te kappen inachtneming van de bovengenoemde problematiek.
  • Ook dienen ze aan te tonen dat bij iedere gekapte boom rekening is gehouden met alle aspecten hierboven genoemd, hóe zij dit heeft gedaan en op welke wijze zij voorzien heeft in de herplant van iedere gekapte boom. Waar Amsterdam dat niet kan schiet zij tekort in haar zorg en maatschappelijke plichten naar de burgers en milieu toe.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
14-06-2020 
Petitionaris:
Elizabeth Plokker 
Organisatie:
The Conscious Club 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen