U, de petitionaris
53de755c 78f4 11e7 b4d3 6994cf82ba51

Stop de bezoekersboete in Hilversum

3.954 ondertekeningen

Gemeente Hilversum kondigde in een brief op 1 december aan de parkeertarieven in de schil en buitenschil te verhogen. Dat is om te voorkomen dat bezoekers van de stad de auto in die gebieden parkeren omdat het er goedkoper of gratis is. Het gevolg is echter dat ook de tarieven voor visite stijgen met 260%.

Petitie

Wij

De bewoners van Hilversum die graag visite ontvangen zonder daar leeg op te lopen.

 

constateren dat:

  • De parkeerdruk verlagen is een goede zaak en fijn voor de wijken die net buiten het centrum liggen of in de buurt van grote bedrijven waar personeelsleden hun auto gratis overdag parkeren.
  • Maar dat het bestraffen van de visite ook veel invloed heeft op het verlagen van de parkeerdruk is een voorbarige conclusie die niet onderbouwd wordt.
  • De meeste visite parkeert in de straat van de mensen waar ze op bezoek gaan en niet op 15 minuten loopafstand.
  • Daarom is het dan ook onredelijk om de prijs van de parkeerkosten voor visite te verhogen met 260%.
  • Met deze goedbedoelde maatregel worden op deze manier alle bewoners van Hilversum getroffen en wordt er een prijs gezet op gezelligheid.
  • De bestaande regels met het lage parkeertarief voor bezoekers van 40 cent en een maximum van 80 uur per jaar is afdoende om te voorkomen dat visite parkeerplaatsen voor bewoners onnodig lang bezet.

 

en verzoeken

af te zien van deze prijstijging van de gastvrijheid.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hilversum 
Petitieloket:
Einddatum:
07-03-2024 
Petitionaris:
B. vd. Bos 
Organisatie:
Gastvrij Hilversum 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Inkomsten uit parkeerbeleid bijna vertienvoudigd

Door de invoering van het mobiliteitsplan 2040 nemen de inkomsten uit het parkeerbeleid in één jaar toe van zo'n €180.000 naar ruim €1.800.000. Deze bizarre verhoging moet voor ongeveer 40% gedragen worden door de bezoekers.

+Lees meer...

De wethouder heeft aangegeven niet zomaar de prijs van het bezoekerstarief te kunnen verlagen. Maar heeft hij zich niet gewoon onterecht rijk gerekend over de rug van onze visite?

En dat terwijl die visite niet aantoonbaar het parkeerprobleem veroorzaakt. Onder deze petitie lezen we honderden reacties van mensen die getroffen worden door deze nieuwe maatregelen van vrijwilligers tot aan ondernemers en van LAT relaties tot aan helpende grootouders. Heel veel Hilversummers worden de dupe van deze exorbitant toegenomen uitmelking van het parkeerbeleid

10-01-2024