You, the petitioner
Plane 501873 1280

Stop de beperking van Schiphol

5 signatures

Schiphol is de derde grootste luchthaven in de Europese Unie en een absolute slagader voor de Nederlandse economie. De voorgestelde krimp van de maximale vliegbewegingen kunnen een economische recessie in stroomversnelling brengen. Bovendien is het een serieuze bedreiging voor de werkgelegenheid.

Petition

We

de belanghebbende bij een sterke, Nederlandse economie.

 

observe

  • Dat de limitering van het aantal vliegbewegingen op Schiphol tot 400.000 per jaar mogelijk onomkeerbare economische schade aan kan brengen.
  • Het uitstellen van de opening van Lelystad Airport ervoor zorgt dat Low Cost Carriers slots op Schiphol bezet houden die beter geschikt zouden zijn voor intercontinentaal vliegverkeer.
  • In de dagen sinds de aankondiging zijn er al meerdere vliegmaatschappijen die hun vertrek van de luchthaven hebben aangekondigd.

 

and request

  • Het herstellen van het maximaal aantal vliegbewegingen op Schiphol per jaar naar 500.000.
  • Het besluit over de opening van Lelystad Airport vervroegen van 2024 naar de eerste helft van 2023.
  • Een grootschalig onderzoek invoeren naar het opschalen van de activiteiten op lokale vliegvelden (Eelde, Twente, Maastricht) voor het gelijkmatig verdelen van charter- en vakantievluchten over Nederland, om de druk op Schiphol te verlagen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Anthony Gosler 

History

Signatures