You, the petitioner
Img 2813

Stop de afschaffing van het ambtenarenrecht

25,670 signatures

De Tweede Kamer wil, zonder overleg met de vakbonden, het ambtenarenrecht afschaffen. Dit mag niet gebeuren, want de politiek kan niet zomaar gaan morrelen aan de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren om hun begroting rond te krijgen.

Petition

We

werknemers van de Rijksoverheid en de decentrale overheden

 

observe

Dat de politiek zich onwettelijk bemoeit met de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren om een situatie te creëren waarin ambtenaren gemakkelijk ontslagen kunnen worden.

 

and request

De Tweede Kamer mag hier niet eenzijdig over beslissen en moet een open en reëel overleg starten met de vakbonden voor ambtenaren.

The answer

Ambtenarenstatus afgeschaft

Het initiatiefwetsvoorstel om de rechtspositie van ambtenaren te normaliseren is aangenomen. In de Eerste Kamer stemden de VVD, CDA, 50PLUS, D66 en de PVV voor de afschaffing van de ambtenarenstatus. Bron: Binnenlands Bestuur 8-11-2016, Eerste Kamer beslist: ambtenarenstatus afgeschaft

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-04-20 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Abvakabo FNV 
Website:

History

Signatures

Updates

Ambtenarenstatus afgeschaft

Het initiatiefwetsvoorstel om de rechtspositie van ambtenaren te normaliseren is aangenomen. In de Eerste Kamer stemden de VVD, CDA, 50PLUS, D66 en de PVV voor de afschaffing van de ambtenarenstatus.

+Read more...
2017-05-26