U, de petitionaris
Iris en slobodan

Stop de aanslag van staatssecretaris Teeven op de rechtsstaat in casu Karate Bob

26 ondertekeningen

De staatssecretaris wil alle illegale vreemdelingen zo snel mogelijk uitzetten. Maar “Nu en nooit illegalenjacht” zei hij onlangs. Doch zijn voornemen Dr. Slobodan Mitric (Karate Bob), na 40 jaar gedoogd te zijn, te deporteren laat zien dat hij de grondbeginselen van de rechtsstaat aan zijn laars lapt.

Petitie

Wij

Die de mensenrechten en de trias politica, de scheiding der machten hoog in het vaandel dragen.

 

constateren dat:

Zonder een procedure bij de Raad van State af te wachten, wil de IND als uitvoerende staatsmacht, in weerwil van een rechterlijke uitspraak uit 1986, Mitric binnenkort naar zijn geboorteland Servië deporteren, waar hij voor zijn dood vreest wegens hoogverraad. De bewering van Justitie dat hij “een ernstige bedreiging voor de openbare orde en de nationale veiligheid is", worden door zijn advocaat Mr. Sarolea en zelfs de politie tegengesproken...

 

en verzoeken

Karate Bob is geen bedreiging voor de nationale veiligheid, maar voor de machthebbers in ons land door zijn onthullende literaire misdaadromans over bv. de ware achtergrond van de kidnapping en moord op G.J.Heijn en de liquidatie van Theo van Gogh. Daarom willen zij hem weg. Dat willen wij verhinderen. Wij steunen daarom het verzoek van zijn advocaat aan Justitie "hem de gelegenheid te geven de procedure bij de Raad van State hier af te wachten."

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
29-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Robert Jan Kelder 
Organisatie:
Stichting Uitgeverij Willehalm Instituut 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Reportage indiening petitie op 29 november in Den Haag

Zeg het voort!.

07-12-2013

Petitie ingediend in Den Haag, nog steeds ondertekenbaar

 Op vrijdag 29 november werd, zoals aangekondigd, de petitie aan de staatssecretaris Teeven met een aantal aanvullende stukken, overhandigd aan een vertegenwoordiger mevr. mr.

+Lees meer...

Van der Kloet in het Atrium van het gebouw van her ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag door de petionaris Robert Jan Kelder van de Willehalm Stichting mede namens de 20 ondertekenaars.  Mr. van de Kloet beloofde binnen 30 dagen een reactie te geven. Tevens werd op die dag de petitie met de bijlagen ter kennisgeving aan de koning, de minister-president, de voorzitter van de Raad van State, de fractievoorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de National Ombudsman persoonlijk afgeleverd. In een van die bijlagen werd een oproep gedaan an de koning en het Nederlandse volk om deze deportatie niet te laten plaatsvinden en Karate Bob, gezien zijn verdienste aan de Kroon, in te staat stellen een normaal leven te leiden.  De actie werd gefilmd en zal binnenkort op YouTube verschijnen. De petitie kan nog steeds ondertekend worden, omdat nog steeds het gevaar dreigt dat Dr. Slobodan Mitric wordt gedeporteerd. (RJK)

Willehalm Instituut
03-12-2013

Alleen rechter kan uitzetting 'Karate Bob' nog voorkomen

Slobodan Mitric, bekend als Karate Bob, probeert bij de rechter te voorkomen dat hij wordt uitgezet naar zijn vaderland Servië. De oud-vechtsporter Mitric is tot ongewenst vreemdeling verklaard en Nederland wil hem daarom uitzetten. De zaak dient woensdag bij de voorzieningenrechter in Den Haag. De 65-jarige Mitric is al 40 jaar in Nederland.

+Lees meer...

Hij doodde in 1973 drie Serviërs die hem wilden liquideren. Hij kreeg daarvoor een celstraf van 13 jaar. Te gevaarlijk in eigen landIn 1986 bepaalde een rechter dat Nederland de voormalig geheim agent Mitric niet naar het toenmalig Joegoslavië mocht uitzetten, omdat hij daar vermoord zou kunnen worden. Nederland verklaarde hem wel tot ongewenst vreemdeling. In 2006 werd vastgesteld dat Mitric Nederland alsnog moest verlaten. Een rechter bepaalde in 2010 in een kort geding dat hij pas kon worden uitgezet nadat was uitgezocht of er gevaar voor hem dreigde. Begin januari 2012 deelde toenmalig minister Gerd Leers (Asiel) Mitric mee dat Mitric nauwelijks risico's loopt in Servië. Vrees voor executie Maar volgens zijn advocaat Henri Sarolea heeft Mitric alle reden te vrezen voor zijn leven als hij wordt uitgezet. "Hij heeft een leven achter de rug, waarbij hij inmiddels lang geleden een ontzettend conflict heeft gekregen met de geheime dienst waar hij heeft gewerkt. Haat verjaard niet", aldus Sarolea. Volgens Sarolea blijkt alleen dat Mitric niet strafrechtelijk zal worden vervolgd in Servië. "Wij zijn van mening dat de kans op een geheime executie er nog steeds is. Het ambtsbericht was niet meer dan een 10-regelig berichtje, waaruit blijkt dat Nederland vanwege de slechte verhouding nauwelijks contact heeft gehad met Servië." Het zou bergafwaarts gaan met Mitric. Als ongewenst vreemdeling heeft hij geen recht op allerlei voorzieningen. Zijn vrouw is overleden en ook zou hij last hebben van allerlei gezondheidsproblemen. Lees hier het verhaal van Slobodan Mitric met foto's  

25-11-2013