U, de petitionaris
Zo kan het ook voor petitie

Stop bouw mega-flat aan Dijkweg in Naaldwijk

862 ondertekeningen

Gemeente Westland wil een grote witmoderne flat bouwen aan de Dijkweg, midden tussen 9 kleinschalige rijks- en gemeentelijke monumenten. De flat is veel te groot, te hoog en volledig afwijkend in vorm en materialengebruik. Doorgang zal leiden tot onherstelbare schade aan deze historische straat.

Petitie

Wij

Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk, Genootschap Oud-Westland, Heemschut en Cuypersgenootschap.

 

constateren dat:

dat de voorgenomen bouw van een grote, moderne flat tussen 9 rijks- en gemeentelijke monumenten volledig ongepast is. Onze bezwaren tegen de bouw van de grote, witte flat zijn:

  1. Veel te groot en te hoog
  2. Te afwijkend in stijl en materialengebruik t.o.v. omliggende monumenten
  3. Er verdwijnt 740 m2 groene buitenruimte
  4. Er ontstaat een onaantrekkelijke entree tot het winkelcentrum
  5. De voorgenomen plannen zijn strijdig met de Omgevingsvisie

 

en verzoeken

de gemeente om dit plan terug te nemen (en dus ook geen aanpassing aan het bestemmingsplan te doen), en om vervolgens een nieuw ontwerp te (laten) maken, voor een minder groot en omvangrijk gebouw dat recht doet aan de rijks – en gemeentelijke monumenten in de nabije omgeving. In een stijl en met materialengebruik die passen bij de omliggende panden en waarmee dit nieuwe pand zelfs versterkend werkt voor het totale historische beeld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Westland 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2021 
Petitionaris:
Bestuur HVNH 
Organisatie:
Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeenteraad stemt vóór mega-flat

Ondanks de massale protesten hebben de coalitiepartijen CDA, LPF, CU/SGP en VVD dinsdagavond 16 februari goedkeuring gegeven aan de komst van de witmoderne mega-flat. ZEER TELEURSTELLEND.

+Lees meer...

Alle overige politieke partijen waren tégen. Het toont eens temeer aan dat dit college zeer weinig waarde hecht aan het erfgoed in de gemeente. En dat ook de mening van de burgers niet van belang schijnt te zijn. Het betekent dat we de gang naar de Raad van State gaan maken. De gemeente heeft namelijk op vele terreinen haar eigen uitgangspunten en regels overtreden, en dat willen we bij de RvS hard gaan maken. Opdat het bizarre plan alsnog teruggetrokken wordt.

22-02-2021

Petitie overhandigd aan de burgemeester

Maandagmiddag heeft Corrie Stolk, bestuurslid bij HVNH, de petitie overhandigd aan burgemeester Bouke Arends, in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad Westland. De petitie, geïnitieerd door vier erfgoedorganisaties, is in slechts drie dagen door meer dan 600 burgers ondertekend.

+Lees meer...

We zijn uiteraard heel content met die ondersteuning vanuit de samenleving. Bedankt daarvoor! Bovendien hebben meer dan 100 mensen een reactie naar de gemeenteraad gestuurd, met daarin dezelfde oproep. Op dinsdagavond 16 februari beslist de gemeenteraad over het al of niet doorgaan van het plan. Het is agendapunt 15 op de agenda.

15-02-2021

Petitie maandag aanbieden?

We hebben de intentie om de petitie maandag aan te bieden aan de burgemeester, in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. Een verzoek daartoe hebben we vrijdagmiddag gestuurd.

+Lees meer...

We hebben daarop nog geen reactie gehad. Hopelijk kunnen we maandagmorgen een moment afspreken, later op de dag. Zodat de raadsleden tijdig op de hoogte zijn van alle bezwaren die er uit de burgerij komen. We laten de petitie overigens nog wel wat langer doorlopen.

13-02-2021