You, the petitioner
Zo kan het ook voor petitie

Stop bouw mega-flat aan Dijkweg in Naaldwijk

861 signatures

Gemeente Westland wil een grote witmoderne flat bouwen aan de Dijkweg, midden tussen 9 kleinschalige rijks- en gemeentelijke monumenten. De flat is veel te groot, te hoog en volledig afwijkend in vorm en materialengebruik. Doorgang zal leiden tot onherstelbare schade aan deze historische straat.

Petition

We

Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk, Genootschap Oud-Westland, Heemschut en Cuypersgenootschap.

 

observe

dat de voorgenomen bouw van een grote, moderne flat tussen 9 rijks- en gemeentelijke monumenten volledig ongepast is. Onze bezwaren tegen de bouw van de grote, witte flat zijn:

  1. Veel te groot en te hoog
  2. Te afwijkend in stijl en materialengebruik t.o.v. omliggende monumenten
  3. Er verdwijnt 740 m2 groene buitenruimte
  4. Er ontstaat een onaantrekkelijke entree tot het winkelcentrum
  5. De voorgenomen plannen zijn strijdig met de Omgevingsvisie

 

and request

de gemeente om dit plan terug te nemen (en dus ook geen aanpassing aan het bestemmingsplan te doen), en om vervolgens een nieuw ontwerp te (laten) maken, voor een minder groot en omvangrijk gebouw dat recht doet aan de rijks – en gemeentelijke monumenten in de nabije omgeving. In een stijl en met materialengebruik die passen bij de omliggende panden en waarmee dit nieuwe pand zelfs versterkend werkt voor het totale historische beeld.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Westland 
Petition desk:
Closing date:
2021-03-15 
Lead petitioner:
Bestuur HVNH 
Organisation:
Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk 
Website:

History

Signatures

Updates

Gemeenteraad stemt vóór mega-flat

Ondanks de massale protesten hebben de coalitiepartijen CDA, LPF, CU/SGP en VVD dinsdagavond 16 februari goedkeuring gegeven aan de komst van de witmoderne mega-flat. ZEER TELEURSTELLEND.

+Read more...

Alle overige politieke partijen waren tégen. Het toont eens temeer aan dat dit college zeer weinig waarde hecht aan het erfgoed in de gemeente. En dat ook de mening van de burgers niet van belang schijnt te zijn. Het betekent dat we de gang naar de Raad van State gaan maken. De gemeente heeft namelijk op vele terreinen haar eigen uitgangspunten en regels overtreden, en dat willen we bij de RvS hard gaan maken. Opdat het bizarre plan alsnog teruggetrokken wordt.

2021-02-22

Petitie overhandigd aan de burgemeester

Maandagmiddag heeft Corrie Stolk, bestuurslid bij HVNH, de petitie overhandigd aan burgemeester Bouke Arends, in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad Westland. De petitie, geïnitieerd door vier erfgoedorganisaties, is in slechts drie dagen door meer dan 600 burgers ondertekend.

+Read more...

We zijn uiteraard heel content met die ondersteuning vanuit de samenleving. Bedankt daarvoor! Bovendien hebben meer dan 100 mensen een reactie naar de gemeenteraad gestuurd, met daarin dezelfde oproep. Op dinsdagavond 16 februari beslist de gemeenteraad over het al of niet doorgaan van het plan. Het is agendapunt 15 op de agenda.

2021-02-15

Petitie maandag aanbieden?

We hebben de intentie om de petitie maandag aan te bieden aan de burgemeester, in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. Een verzoek daartoe hebben we vrijdagmiddag gestuurd.

+Read more...

We hebben daarop nog geen reactie gehad. Hopelijk kunnen we maandagmorgen een moment afspreken, later op de dag. Zodat de raadsleden tijdig op de hoogte zijn van alle bezwaren die er uit de burgerij komen. We laten de petitie overigens nog wel wat langer doorlopen.

2021-02-13