U, de petitionaris
Foto petitie eend

Stop bomenkap bij tijdelijke Tweede Kamer-gebouw

254 ondertekeningen

21 Bijzonder moerasbomen dreigen gekapt te gaan worden om ruimte te maken voor een tijdelijke ingang van de Tweede Kamer bij het voormalige pand van Buitenlandse Zaken. Teken nu, want dit kan mogelijk nog invloed hebben op de uitspraak van de rechtbank, waar een bezwaarprocedure is gestart.

Petitie

Wij

Iedereen die opkomt voor het behoud van groen in steden zoals Den Haag

 

constateren dat:

  • dat de bomen het enige stukje groen zijn in een dichtgemetseld kantorengebied en dat ze zorgen voor verkoeling, zuivere lucht en ontspanning voor mens en dier.

  • dat de gemeente Den Haag steeds vaker onnodig kapvergunningen verleend aan bouwprojecten, zoals deze van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

  • dat er een bezwaarprocedure is gestart door stadsnatuurvereniging AVN.

  • dat een alternatief ontwerp voor de ingang mogelijk moet zijn.

 

en verzoeken

de Gemeente Den Haag om:

  • de 40 jaar oude bomen en haar vijver met goudkarpers en broedende eenden te behouden en samen met de RVB te zoeken naar een alternatieve oplossing voor de publieksingang.

  • zich te houden aan haar ‘Coalitieakkoord (2018-2022)’ waarin zij belooft om het groene stadskarakter te beschermen en blijvend te versterken!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
05-02-2019 
Petitionaris:
Bert Jan Buitenweg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De bomen zijn gered!

Goed nieuws: de bomen worden niet gekapt, maar verplaatst!

Volgens AVN heeft het Rijksvastgoedbedrijf besloten om de uitspraak van de Adviescommissie Bezwaren te respecteren en zijn ingegaan op het AVN-voorstel om de bomen te verplaatsen naar een mooie plek buiten de stad. Aanvankelijk werd er ingezet op de Boekweitkamp aan de oever van de Schenk.

+Lees meer...

Maar de gemeente heeft laten weten de bomen daar absoluut niet te willen hebben.

De uitplaatsing met kraanwagen duurt drie dagen en vandaag is de laatste dag. Het Rijksvastgoedbedrijf maakt er een grote reportage van. Copijn boomverzorging garandeert een goede verplanting en geeft nazorg aan de bomen op de nieuwe plantplaats.

Ons protest heeft uiteindelijk dus toch gewerkt. Iedereen bedankt voor het ondertekenen en AVN bedankt voor de succesvolle bezwaarprocedure!

08-03-2019