U, de petitionaris
Flyer petitie 01

Stop alle betrekkingen met Saudi-Arabië

176 ondertekeningen

In Saudi-Arabië worden mensenrechten stelselmatig geschonden (bv. oorlog Jemen, steunen terrorisme). Het meest recente voorbeeld is de brute moord op een zesjarige jongen die wegens zijn godsdienst op straat de keel werd doorgesneden in het bijzijn van zijn moeder in februari 2019.

Petitie

Wij

Verontrustende Nederlandse burgers, die dit leed niet langer aan kunnen zien

 

constateren

  • Deze aanslag wordt door de regering verpakt onder het mom van een geestelijk verwarde dader, terwijl verschillende ooggetuigen spreken over racistisch geweld uit de wahabitische ideologie die in Saudi-Arabië formeel wordt gesteund.

  • Nederland heeft verregaande politieke en handelsbetrekkingen met Saudi-Arabië.

  • Het steunen van deze regering door de Nederlandse staat betekent een indirecte steun aan de schendingen van mensenrechten overal ter wereld

 

en verzoeken

  • te werken aan het stoppen van de militaire handel met Saudi-Arabië.

  • alle mensenrechtenorganisaties hun verantwoordelijkheid te nemen en samen met ons in actie te komen tegen zulke barbaarse schendingen van de mensenrechten.

  • te voorkomen dat ons land, dat staat voor vrijheid en mensenrechten, een directe steun wordt voor barbaarse mensenrechtenschendingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-05-2019 
Petitionaris:
Bakir Abu-Shama 
Organisatie:
Vrede Jongeren en Ahlalbait Jongeren Organisatie 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen