You, the petitioner
Logo sticker klein

Stop aanbestedingen in het Openbaar Vervoer

15 signatures

Openbare aanbestedingen hebben in veel publieke bedrijfstakken al geleidt tot schandalige verlagingen van loon, verslechteringen van arbeidsvoorwaarden, onrust onder het personeel, en, 'last but not least', verslechteringen in de dienstverlening voor de consument, met name in het Openbaar Vervoer

Petition

We

verontrustte bestuurders, conducteurs en ander personeel in het Openbaar Vervoer

 

observe

dat er onrust ontstaat in het Openbaar Vervoer omdat bedrijven fuseren, concessiehouders in de PvE's maar wat opschrijven zonder enige richtlijn waar het personeel de dupe van wordt. Er zijn concessiegebieden waar bedrijven niet eens meer op bieden omdat ze voor het grote geld gaan. De bedrijven in grotere gemeentes verrichten heel gespecialiseerd vervoer, gericht op hun stad. Daar kan geen onrust ontstaan omdat daar te veel risico's in zitten.

 

and request

U om de aanbestedingen in het OV te reguleren en de PvE's niet meer over te laten aan de concessiehouders danwel daar strenge richtlijnen voor op te stellen. Zo heeft o.a. de SRA (Amsterdam e.o.) een onuitvoerbaar PvE opgesteld. Verder verzoeken wij u om de grote gemeenten buiten schot te laten in de aanbestedingen omdat de gemeentelijke bedrijven grote langdurige kennis hebben opgebouwd van de fijnmazige netwerken van lijnen en indeelschema's.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2010-06-22 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Peter van Beveren 
Organisation:
Vakbond voor het Openbaar Vervoer IPOV 

History

Signatures