U, de petitionaris
Stoepverbinding

Stoepverbinding tussen Mozartlaan 20 en de speeltuin achter Mozartlaan 20

58 ondertekeningen

Omwonenden van de speeltuin achter Mozartlaan 20 en naast Rogier van Otterloolaan 47 in Maarssen verzoeken een stoepverbinding, naast het fietspad, tussen de stoep vóór Mozartlaan 20 en die van de speeltuin erachter.

Petitie

Wij

Omwonenden van de speeltuin achter Mozartlaan 20 en naast Rogier van Otterloolaan 47 in Maarssen

 

constateren

  • Nu de speeltuin is opgeknapt, maken veel kinderen gebruik van de speeltuin.

  • Komend vanaf de Mozartlaan, moeten ouders en kinderen twee keer oversteken (eerst naar de overkant van het fietspad en daarna weer terug) om bij de speeltuin te komen. Dit is onlogisch.

  • De tweede oversteek is in een onoverzichtelijke bocht van het fietspad. Dit is risicovol, vooral als kinderen vooruit rennen.

  • Eerdere verzoeken door omwonenden, door de speeltuincommissie (Plan voor verbetering speeltuin Componistenbuurt 2016) en de nieuwe hoofdbewoner van Mozartlaan 20 (melding 22727) zijn door Afdeling Verkeer van de gemeente afgewezen met het argument dat de stoep aan de overzijde van het fietspad verkeerstechnisch in orde is. Wij willen echter graag een logische en vooral veilige route.

 

en verzoeken

Wij verzoeken een stoepverbinding, naast het fietspad, tussen de stoep vóór Mozartlaan 20 en die naast de speeltuin.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Stichtse Vecht 
Petitieloket:
Einddatum:
22-05-2018 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Dimitri Montfoort 
Organisatie:
Speeltuincommissie Componistenbuurt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De stoepverbinding wordt op dit moment aangelegd!!!

Beste buurtbewoners, De petitie heeft gewerkt! Enkele weken geleden kreeg ik bezoek van twee medewerkers van de gemeente. Ik heb hen de situatie uitgelegd en aangegeven dat vanuit verkeerstechnisch oogpunt een stoepverbinding inderdaad niet noodzakelijk is (op dit argument zijn voorgaande verzoeken altijd afgeketst), maar dat het ons om de veiligheid gaat.

+Lees meer...

Dat zagen de medewerkers ook. Ze hebben tijdens hun bezoek direct aangegeven dat de stoepverbinding er komt. Top! En nu is het dan zover. Twee medewerkers van Bevanos zijn op dit moment bezig om de stoep aan te leggen. Vanaf morgen hoef je niet meer twee maal over te steken om bij de speeltuin te komen en wordt dit eind van de Mozartlaan een stuk veiliger. Hartelijke groet, Dimitri Montfoort Mozartlaan 20

27-09-2018

De petitie is aangeboden!

Ik heb zojuist per e-mail de petitie aan de Gemeente Stichtse Vecht aangeboden.

Ik heb ook op de website van de gemeente een "Idee voor mijn wijk" ingediend, als kapstok voor de petitie.

Nu kijken hoe het verder gaat lopen..

29-05-2018

Meer dan de helft ondertekend!

Een aankondiging van deze petitie is bij alle adressen aan de Mozartlaan, Beethovenlaan, Chopinlaan en Verdilaan in de bus gedaan, in totaal 107 adressen. Op dit moment zijn er 55 ondertekeningen. Dat is meer dan de helft, een fantastisch hoog aantal! 2e Pinksterdag is de laatste dag dat de petitie nog kan worden ondertekend.

+Lees meer...

Daarna biedt ik hem aan bij de Gemeente Stichtse Vecht.

18-05-2018