U, de petitionaris
Knipsel

Stimuleer de huishoudens die verduurzamen maar de rest en energiebedrijven niet

36 ondertekeningen

Elke bezitter van zonnepanelen dient straks te betalen voor stroom die terug geleverd wordt op het elektriciteitsnet, met belastinggeld aangelegd. U laten betalen omdat het net niet in orde is en mensen die geen zonnepanelen hebben te ontzien is pure diefstal. Salderen is politiek goedgekeurd.

Petitie

Wij

de Nederlandse zonnepaneleneigenaren

 

constateren dat:

  • de overheid mensen met subsidies aanspoort om te verduurzamen
  • elektrificeren het toverwoord is om het gebruik van aardgas te verminderen
  • we in Nederland nu zover zijn dat een groot deel van de bevolking zijn geld in verduurzamende zonnepanelen heeft gestoken
  • die mensen door de energiebedrijven gestraft worden omdat deze niet genoeg verdienen
  • iemand zonder zonnepanelen, die dus niet verduurzaamt, krijgt notabene korting op zijn elektriciteit.
  • de energieleverancier het door het salderen misgelopen geld gaat ophalen bij die mensen die wel hebben ge├»nvesteerd in zonnepanelen.

 

en verzoeken

  • de energieleverende bedrijven terug te fluiten, omdat ze de rekening voor verduurzaming middels zonnepanelen neerlegt bij de groene investeerder
  • degenen die niet hebben ge├»nvesteerd ook niet met een lagere elektriciteitsrekening te compenseren, ze verduurzamen niet.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-10-2024 
Petitionaris:
Marco van Rooijen 
Organisatie:
Huizenbezitters met zonnepanelen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gaat niet hard met ondertekenen

De petitie tegen de terugleverkosten, welke door onze energieleveranciers als een soort boete wordt opgelegd voor het duurzaam leveren van elektriciteit, wordt niet erg hard ondertekend. Blijkbaar voelt maar een klein deel van de zonnepaneelbezitter dit als onrecht en wordt het maatschappelijk geaccepteerd dat als je verduurzaamt voor het milieu en zoals politiek gestimuleerd, dat dit de brave burger geen geld mag opleveren ten opzicht van degene die geen cent investeert.

+Lees meer...

Het mag natuurlijk helemaal geen geld kosten voor het energiebedrijf want die verdient anders te weinig. Uiteraard blijft de petitie online en gaat nog even door.

06-06-2024

Terugdraaien salderen

Volgens de al tariefverhogende energiebedrijven is het salderen nog steeds onhoudbaar. Dus naast betalen waarschijnlijk ook het teveel opgewekte niet meer verrekenen.

+Lees meer...

Pure waanzin voor een land die gestimuleerd wordt door de overheid om te elektrificeren. Deel deze petitie en breng in elk geval de discussie en u mening in de wereld

13-05-2024