U, de petitionaris

Stichting KattenHulp Delfland

73 ondertekeningen

Het komt veel voor dat katten uit huis worden gezet omdat mensen niet voldoende op de hoogte zijn welke verantwoordelijkheden er komen kijken bij de opvoeding en verzorging van katten. Deze katten worden aan hun lot overgelaten met alle gevolgen van dien. Katten die bijvoorbeeld niet geholpen zijn planten zich voort waardoor het aantal (zwerf)katten groeit.

Petitie

Wij

Stichting KattenHulp Delfland

 

constateren dat:

Dat er zeer veel katten worden aangeboden voor herplaatsing. Echter de opvangcentra en asiels zitten helemaal vol. Het kattenprobleem is dit jaar wéér groter dan ooit tevoren. Veel asiels zitten sneller vol, niet alleen door het toegenomen aanbod, maar ook doordat minder mensen een kat uit het asiel in huis opnemen.

Voor de gemeenten bestaat er niet zoiets als een kattenprobleem. Het is er wel maar het wordt genegeerd...

Per jaar worden ruim 60.000 katten weggedaan door particulieren. Van deze katten moeten er meer dan 10.000 noodgedwongen ingeslapen worden wegens gebrek aan ruimte bij de opvangcentra en asiels.

Elke gemeente heeft vroeg of laat te kampen met dit probleem. Het heeft geen zin dit te ontkennen of er de ogen voor te sluiten. Een juiste diervriendelijke aanpak is de enige manier om dit probleem op te lossen!

 

en verzoeken

Stichting KattenHulp Delfland doet een beroep op de Gemeenten Rijswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Maassluis, Midden Delfland, Leidschendam-Voorburg en Westland om éénmalig 100.000 euro subsidie per gemeente vrij te maken zodat er door Stichting KattenHulp Delfland een locatie gekocht kan worden voor de opvang van katten en vraagt met klem om de stille moord op katten te stoppen en een diervriendelijk beleid te voeren!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
05-10-2007 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Stichting KattenHulp Delfland 
Organisatie:
Stichting KattenHulp Delfland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overvolle kattenopvang

Minder mensen halen een kat uit het asiel, een kat brengt men makkelijker naar het asiel, men doet (te) weinig aan preventie en ondertussen moet de kattenopvang zichzelf financieel staande houden. Tijd voor een petitie om dit bij de gemeente op de politieke agenda te plaatsen.

07-10-2006