U, de petitionaris
F156cf51 515e 46c4 9300 48804a8567fb

Steun nú de kleinschalige reisorganisaties

2.316 ondertekeningen

Door oneigenlijk gebruik van de wet en code oranje worden kleinschalige reisorganisaties gedwongen klanten volledig terug te betalen. Omdat dit geld voor de klant is uitgegeven aan voorbereidingen op de bestemming en dit niet terugkomt, moet dit uit eigen zak. We vragen om compensatie voor deze onevenredig hoge lasten, op basis van het gelijkheidsbeginsel. Steun en deel deze petitie zodat u straks nog een mooie reis kunt maken.

Petitie

Wij

Voorstanders van kleinschalig duurzaam reizen, met respect voor cultuur, natuur en lokale bevolking.

 

constateren

  • De overheid ontmoedigt reizen met code oranje ook al is het ter plekke veiliger dan in Nederland.

  • De wet en dit oneigenlijk gebruik van kleurcodes door het kabinet, leiden tot een abnormaal ondernemersrisico.

  • Het uit eigen zak terugbetalen aan de klant, van geld dat voor diezelfde klant betaald is aan reisvoorbereiding, is een onevenredige last voor kleinschalige reisorganisaties. Dit schendt het gelijkheidsbeginsel en Art. 1 EP EVRM.

  • Lees verder Dorien Dijkstra erover

 

en verzoeken

  • Met terugwerkende kracht toegang tot de TVL-regeling voor alle kleinschalige reisorganisaties door een uitzondering te maken op de eis voor een ‘eigen kantoor opgang’ voor deze ondernemers.

  • Op basis van het gelijkheidsbeginsel en Art 1 EP EVRM vragen wij compensatie voor de onevenredige en abnormale lasten die deze categorie kleinschalige reisorganisaties anders maakt dan de grootschalige massagerichte reisorganisaties.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-06-2021 
Petitionaris:
Iduna ter Schegget en Marjolein Penning 
Organisatie:
Bezorgde kleinschalige specialistische reisorganisaties 

Geschiedenis

Ondertekeningen