U, de petitionaris

Steun de werknemers van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

518 ondertekeningen

De werknemers van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis krijgen na de doorstart korte tijdelijke contracten, tegen slechtere voorwaarden. Deze petitie roept de overnemende ziekenhuizen op de werknemers zekerheid en goede arbeidsvoorwaarden te bieden.

Petitie

Wij

Werknemers in de ziekenhuizen

 

constateren

Onze collega's van het Ruwaard van Putten Ziekenhuizen betalen de rekening voor het faillissement van dit ziekenhuis. De ziekenhuizen die het Ruwaard van Putten Ziekenhuis overnemen, Maasstad, Ikazia en Van Weel Bethesda, geven de werknemers slechts tijdelijke contracten van 3 tot 6 maanden. Daarbij moeten veel werknemers een salarisachteruitgang accepteren. De oproep van CNV Publieke Zaak om de meest basale arbeidsvoorwaarden (zoals dienstjaren, salaris en contracturen) te respecteren, is opzij geschoven. Werknemers kunnen het aanbod niet weigeren, omdat zij hierdoor hun recht op een WW-uitkering kunnen verspelen. Hiermee maken de overnemende ziekenhuizen misbruik van de kwetsbare positie van de werknemers van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

 

en verzoeken

Wij willen dat Maasstad, Ikazia en Van Weel Bethesda zich als een goed werkgever opstellen. Werknemers van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis horen snel zekerheid te krijgen over hun toekomst. Werknemers die kunnen blijven werken in het ziekenhuis horen een contract te krijgen dat vergelijkbaar is met hun oude contract. Voor werknemers voor wie geen plaats meer is, moeten de ziekenhuizen in de regio zich inspannen om een andere baan te vinden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
werkgever 
Petitieloket:
Einddatum:
19-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jacob Riepe 
Organisatie:
CNV Publieke Zaak 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen