U, de petitionaris
B21dce233b75a446cc9e563fe591a52a

Steun boeren, burgers en buitenlui; nieuwe verkiezingen

2.811 ondertekeningen

Voor steeds meer groepen in de Nederlandse samenleving wordt Nederland een stukje minder leuk en als het aan de regering ligt worden Nederlanders, de kiezers, allemaal 'een beetje armer'. terwijl de regering zelf zich goedgevuld het zachte pluche wentelt zonder nog notie te nemen van de zorgen die ze de Nederlander opdringt.

Wij zijn de regering Rutte IV meer dan zat en willen dat ze aftreedt. Op 15 januari 2021, tot grote vreugde van velen die de regeringen Rutte al heel lang spuugzat waren, bood Kabinet Rutte III haar ontslag aan aan de koning. Op 10 januari 2022, na bíjna een jaar tijdrekken en plannetjes smeden in achterkamertjes, was Kabinet Rutte III, in een hier en daar bijgewerkte versie onder de artiestennaam Rutte IV weer terug waar het was weggestuurd en het is onbetrouwbaarder, leugenachtiger, sluwer, egocentrischer en arroganter dan ooit.

Het aantal sectoren dat in Nederland te lijden heeft van de verwaarlozing door de regeringen onder leiding van Mark Rutte zijn er vele en de frustratie van de mensen die er dagelijks praktisch, emotioneel, financieel en/of sociaal de naweeën en nadelen van ondervinden groeit met de dag. Of je nu boer, moeder of vader in de kinderopvang, huisarts, ic-arts, horecaondernemer, jeugdzorgmedewerker, werknemer in de ouderenzorg, boerenzoon of boerendochter of woningzoekende bent of iemand anders die niet in de directe hoofddoelstellingen van deze sociaal-ongevoelige regering past, of iemand bent die hinder ondervindt van de puinhopen die zijn gecreëerd bij de Belastingdienst, het UWV, de politie, bij justitie, op het gebied van migratie, de coa's en haar bewoners, enz: De puinhopen worden hoger en beginnen na jaren wanbeleid te smeulen en in brand te vliegen. En Rutte en zijn slippendragers zijn maar wat trots dat ze samen ‘de regering’ vormen, doof, blind en stom voor de frustratie, pijn en verdriet die zij veroorzaken, maar moord en brand schreeuwend als ze daar op worden afgerekend. En u en ik betalen die mensen.

Het Kabinet Rutte IV is er niet voor jou en mij, Rutte IV is er – net als het Kabinet Rutte III - slechts ter meerdere glorie van zichzelf. En ik wil dat het ophoudt te bestaan. Dat het haar ontslag aanbiedt aan de koning en nooit meer in welke vorm dan ook terugkomt. Ik wil dat Mark Rutte niet meer de kans krijgt zijn narcistische talenten aan te wenden om alsmaar onder van alles en nog wat uit te komen. Dit land verdient beter, en Nederland is toe een integere regering die er óók voor haar eigen inwoners is.

Alleen met zijn allen kunnen we voorkomen dat dit land een land wordt waar niemand gelukkig meer is, behalve Mark Rutte en iedereen die er in politieke zin beter van wordt om in zijn kielzog mee te zwemmen. We hebben daarvoor veel, héél véél handtekeningen nodig. Onderteken deze petitie en deel de petitie regelmatig: Niet alleen nu, maar ook de komende dagen, weken, maanden.

We doen het samen. Met elkaar.

Petitie

Wij

boeren, burgers en buitenlui

 

constateren dat:

  • Dat het kabinet geen realistische plannen voor de toekomst wil maken zonder boeren of burgers op te offeren aan onhaalbare klimaatplannen, migratieplannen en oneerlijke woningbouw- en/of onteigeningsplannen.

  • Dat het kabinet niet met boeren, burgers en instanties samenwerkt om plannen voor de toekomst te ontwikkelen waar mensen niet onnodig onder lijden en niet de verantwoording wil nemen voor gemaakte fouten.

  • Dat het kabinet de expertise van boeren, deskundigen en onderzoekers niet met respect behandeld en gebruikt voor het algemeen nut en slechts naar meningen luistert die hen uitkomt en deze naar eigen inzicht misbruikt.

  • Dat het kabinet niet erkend dat ze incapabel is gebleken in haar taken om Nederlanders te beschermen en te ondersteunen en ook die behoefte niet voelt.

 

en verzoeken

het kabinet met klem om met onmiddellijke ingang af te treden.

Het antwoord

Minister-president Rutte biedt ontslag aan van kabinet

Minister-president drs. M. Rutte heeft aan Zijne Majesteit de Koning het ontslag van alle ministers en staatssecretarissen aangeboden. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-07-2023 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Sandra Straatman 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Minister-president Rutte biedt ontslag aan van kabinet

Minister-president drs. M.

+Lees meer...

Rutte heeft aan Zijne Majesteit de Koning het ontslag van alle ministers en staatssecretarissen aangeboden. Bron: Rijksoverheid.nl

10-07-2023

Scheuren in het beleid.

Er zijn dingen gaande. Er is vanuit de oppositie een oproep gedaan aan de tweede kamer en de regering om terug te komen van reces, omdat er nóg meer leugens en nog meer onrechtmatige feiten over de stikstofmaatregelen onder het tapijt uit zijn geveegd.

+Lees meer...

Daarnaast loopt, naast de woningbouw en de doorstroom voor woningzoekenden nu ook de opvang voor vast door de stikstofplannen van de regering, omdat een plan om drie cruiseschepen als asielcentrum te gebruiken is afgeblazen omdat ze teveel stikstof uitstoten. Ondertussen gaan andere problemen gewoon door: Veel toeslagenouders weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn, boeren weten niet waar ze aan toe zijn, criminaliteit wordt niet adequaat aangepakt, een Nederlandse drugscrimineel wordt gratie verleend tegen het advies van het OM in, Rutte gaat 'het gesprek' aan met een geselecteerde groep mensen op een geselecteerde plaats met een geselecteerde cameraploeg die 'de pers' moet voorstellen omdat Rutte in zijn 'nieuwe bestuurscultuur' geen scherpe vragen en analyses kan gebruiken. De gemeenten van Nederland is door de regering met klem verzocht snel plannen in te dienen voor klimaatmaatregelen op grond van een wet die niet eens bestaat, asielzoekers slapen op straat en krijgen van de door Rutte geselecteerde pers alle aandacht, terwijl Nederlanders die noodgedwongen op straat slapen of elke avond ergens anders moet slapen omdat ze dakloos zijn totaal geen aandacht krijgen, omdat hun nood niet hoog genoeg zou zijn.

Kortom, de waanzin in ons landwordt steeds groter, Nederland heeft in het buitenland inmiddels de naam door een dictator te worden geleid. Dat uitgerekend Donald Trump zich achter de Nederlandse boeren schaart, zoals hij ook achter de Amerikaanse boeren stond, is koren op de molen voor wie tweespalt wil zaaien, want de discussie gaat nu over wat een geweldenaar/ongelofelijke zak Donald Trump is, en niet meer om Mark Rutte en zijn ministers, die gezamenlijk niets anders doen dan elkaar in het zadel te houden door collectief op moties te stemmen, alsof er niet meer iets bestaat als 'stemmen zonder last terwijl steeds meer jongeren, ouderen, werkenden, zieken, ouders en kinderen in financiële, emotionele, praktische of sociale problemen komen te verkeren. https://nl.wikipedia.org/wiki/Stemmenzonderlastofruggespraak

Genoeg te zien dus, in Den Haag en omstreken, en het is te hopen dat de inspanningen die de oppositie verricht zoden aan de dijk zet. Ons rest slechts het veelvuldig en zo vaak mogelijk delen van de petitie, in de hoop dat mensen zich er van bewust worden en blijven dat ons land al vóór de stikstofplannen, vóór corona en vóór de boerenprotesten een grote puinhoop was op velerlei gebied. Ik wil u dan ook vragen de petitie te blijven delen!

26-07-2022

Bijna bijna 1900 ondertekeningen!

Ondanks alle acties van de afgelopen jaren en de enorme acties van de boeren, de truckers, de vissers en de boerenzakdoeken lees je bijna dagelijks berichten over plannen die in de maak zijn om Nederland meer en meer te te veranderen in een levenloos land waarin alle inwoners worden overgeleverd aan de grillen van de regering. Terwijl toeslagouders nog steeds geen idee hebben waar ze aan toe zijn en de zorg al heel lang is uitgekleed worden we, als het aan het kabinet ligt, in een sneltreinvaart opgezadeld met electronica in incontinentiemateriaal in de zorg, veel duurdere zorgverzekeringen, veel hogere energierekeningen, enz.

+Lees meer...

Belastingverlaging wordt door Rutte, ondanks aandringen van de tweede kamer, afgewezen. Met het idee in je achterhoofd dat ondertussen gemeenten gedwongen kunnen gaan worden om asielcentra op te zetten die ook weer bergen geld kosten terwijl de eigen woning zó duur wordt gemaakt dat de Nederlander straks zelf geen huis meer heeft kun je niet anders dan constateren dat deze regering geen flauw benul heeft van wat er in Nederland leeft.

Blijf deze petitie daarom ook delen, zoveel en zo vaak als je kunt: Kopieer de link en plak die onder reacties van mensen die net als wij duidelijk een andere regering willen! De regering mag dan met reces zijn, wij zitten niet stil!

09-07-2022