You, the petitioner
Image

Stem NEE tegen de jacht op damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

2,098 signatures

In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt niet gejaagd,en het is daardoor een uniek natuurgebied in Nederland. Maar als op 11 september de gemeenteraad van Amsterdam besluit dat er wel gejaagd mag worden, wacht de kogel voor 1400 van de 2000 damherten.

Petition

We

De Faunabescherming en alle verontruste natuurliefhebbers die deze petitie ondertekenen.

 

establish that:

dat de gemeenteraad van Amsterdam zich op 11 sept uitspreekt over het lot van de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ondanks dat er nu geen enkel probleem is en ingehuurde onderzoeksbureaus aangeven dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn, is door het college van B&W geconcludeerd dat het gewenst is om over te gaan op ‘beheerjacht’. Er wordt geschat dat er plaats is voor 600 van de huidige 2000 damherten.

 

and request

de raad van A'dam vast te houden aan het damhert-vriendelijke beleid. Alternatieve maatregelen hebben hun effect al bewezen. Door het hek is de overlast grotendeels verdwenen. Er is geen sprake van ‘te veel’ herten. De populatie zal vanzelf stabiliseren. Sterfte zoals in de afgelopen winter was volgens Waternet eenmalig omdat de dieren moesten wennen aan de nieuwe situatie. Schade aan de natuur is nog nergens opgetreden. Afschot is onnodig.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-11 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
De Faunabescherming 
Organisation:
De Faunabescherming 

History

Signatures

Updates

Protestactie " tegen het afschot van de damherten"

Beste allemaal, Op 11 september besluit de gemeenteraad van Amsterdam over het lot van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het plan is om maar liefst 1400 van de 2000 Amsterdamherten preventief af te schieten.

+Read more...

Dit mag niet gebeuren! Wij, PiepVandaag, Dierenbescherming Amsterdam en Faunabescherming, organiseren op 11 september een protestactie om te voorkomen dat de gemeenteraad van Amsterdam instemt met jacht in het gebied. Tijdens de demonstratie voor aanvang van de raadsvergadering worden de petities van PiepVandaag en de Faunabescherming aangeboden aan wethouder Gehrels. We willen alle mensen oproepen die ons standpunt steunen dat proactief afschot van 1400 damherten géén oplossing is, om deel te nemen aan de protestactie en aanwezig te zijn op 11 september. Wanneer: woensdag 11 september 2013, van 12.00-13.00 uur (om 13.00 uur start de gemeenteraadsvergadering) Waar: Stopera te Amsterdam Komt allen en laat aan de gemeenteraad van Amsterdam weten dat dit plan NIET mag doorgaan. Laat de Amsterdamherten niet schieten! Geef alstublieft aan ons door of wij op uw aanwezigheid mogen rekenen, via kantoor@dierenbescherming.nu U ontvangt dan een email met nadere informatie omtrent de protestactie. Hartelijke groet, PiepVandaag, Dierenbescherming Amsterdam, Faunabescherming

2013-09-11