U, de petitionaris
Tijd voor verandering

Stem de schooltijd af op twee locaties voor de Columbusschool

116 ondertekeningen

2 locaties, 1 school, prima! Met deze petitie willen wij duidelijk maken dat er van ouders veel verwacht wordt, mbt meerdere kinderen en 2 locaties. Het is voor een ouder/verzorger niet haalbaar om 2(+), binnen 10 minuten, naar 2 locaties te brengen. Wij willen een speling voor de schooltijd van 2 locaties.

Denk hierbij vooral aan kinderen die 4 jaar zijn, die echt nog een stukje aandacht nodig hebben! Ook is de stap ENORM GROOT van groep 2 naar 3. Aan deze kinderen willen ouders een stukje aandacht besteden, wat helaas niet mogelijk is als je nog naar de andere locatie moet.

Petitie

Wij

De ouder(s)/verzorger(s)

 

constateren dat:

  • veel stress en irritatie bij ouders/verzorgers, omdat kinderen vaak aandacht willen (door de ouder mee te willen nemen in de klas) maar helaas is dit niet mogelijk met 2(+) kinderen.
  • ook stress door het haasten naar de andere locatie, helaas wordt deze stress op de kinderen afgereageerd.
  • Gevolg hiervan is een verdrietig kind en een ochtend die niet fijn begint.
  • Wij zien dat kinderen elke dag te laat komen, omdat zij eerst naar een ander locatie mee moeten. Elke dag te laat komen is heel sneu voor een kind!
  • Ouders willen met hun kind 5 minuten doorbrengen in de klas, hen het gevoel geven dat ze er toe doen. Een stukje aandacht en interesse naar onze kind toe, vooral als een kind ziet dat andere ouder(s) wel komen.
  • Impact op het sociaal-emotionele ontwikkeling -> kind voelt zich onbelangrijk, doordat er geen tijd aan het kind wordt besteed(denk aan 4/5/6 jarige, die echt een stukje aandacht nog nodig hebben). Voor een 4-jarige die met school gaat starten; een geheel nieuwe fase start. Die kun je niet 'afgeven' voor de deur.

 

en verzoeken

Speling in de schooltijd. Denk hierbij aan:

  • Op 1 locatie de deur 10 minuten eerder openen
  • Op 1 locatie de bel 5 à 10 minuten later laten gaan
  • Groepen 1 t/m 4 op 1 locatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2023 
Petitionaris:
Petitie Columbusschool 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie ingediend

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vandaag hebben wij de petitie ingediend. Wij hebben dit via de mail gedaan met het onderstaande bericht:

Beste,

Het nieuws heeft jullie al bereikt dat er een petitie was gestart.

+Lees meer...

Hierbij een link naar de petitie van ouders die graag verandering in aanvangstijd(in de ochtend) zouden willen zien. Link: https://columbusschool.petities.nl Met meer dan 100 handtekeningen verwachten wij dat jullie echt begrijpen hoeveel ouders ontevreden zijn, en in de knoop lopen in de ochtend. Wij hopen een oplossing te zien in het schooljaar 2023-2024.

Er wordt een hoop verwacht van de ouders, en er wordt verwacht dat ouders binnen 10 minuten 2(+) kinderen op 2 locaties afzetten. Als wij nou realistisch gaan nadenken dan weten wij allemaal dat het totaal niet haalbaar is.

Kinderen hebben aandachtig nodig, vooral de 4-, 5-, 6 jarige. De 4- en 5 jarige kinderen die nog zo klein zijn, de kinderen die van groep 2 naar 3 gaan. Dit is een enorme stap voor hen. Wij willen hen niet in de steek laten, want zo voelt het wel als wij onze kinderen moeten afgeven voor de deur! En dan het kind dat ELKE dag te laat MOET komen door school. Jullie houden hier rekening mee is er gezegd. Maar houden jullie ook rekening mee dat het kind dat elke dag te laat komt het helemaal niet leuk vind om elke dag te laat te komen, en al helemaal niet als de deur dicht en vervolgens de hele klas het kind aanstaart! Dit probleem is er namelijk ECHT! Hoe verwachten jullie dat wij de kleine kindjes voor de deur afgeven, vervolgens naar binnen gaat en ziet wel ouders van andere kinderen in de klas. Conclusie: kind voelt zich onbelangrijk en is nog verdrietiger want papa/mama komt nooit de klas binnen, omdat het niet kan door de aanvangstijd! Ouders zijn anno 2023 heel voorzichtig met hun kinderen, gezien vermissingen/ontvoeringen toenemen. Ja, de kinderen zijn misschien wat zelfstandiger geworden tijden Corona periode, maar alsnog verdienen zij aandacht en hebben zij aandacht, liefde en interesse nodig. Lang niet alle kinderen zijn gestart in de Corona periode.

Wij constateren heel veel verdrietige kinderen, en geïrriteerde ouders die door haast hun kind afzetten en weer snel door moeten naar de volgende locatie. Hierdoor ontstaat er ook geen band met de juf/meester. Vergeet niet dat het in het verkeer levensgevaarlijk is om haastig te rijden binnen een woonwijk! Er is begrepen dat er in het verleden al gewerkt is met verschillende aanvangstijden, maar hier werd misbruik van gemaakt. De ouders die hier misbruik van maken is volgens mij makkelijk te handhaven.

Mogelijke oplossingen: De briefing in de ochtend 5 minuten eerder starten, of na school houden? Op 1 locatie 10 minuten de deur openen De bel op 1 locatie later laten gaan Een stagiaire, conciërge of elke dag een wisselende juf/meester die eerder de deur opent zodat de rest de briefing kan bijwonen Wij snappen dat het puzzelen naar is naar een oplossing, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat dit niet langer kan. We hebben het over kinderen en onze sociale- emotionele band met hen. Verdienen zij geen aandacht van de ouders?

Wij hopen oprecht een verandering te zien en zijn bereid mee te denken naar een oplossingen.

Met vriendelijke groet, Petitie Columbusschool

25-06-2023

Onderteken en deel zoveel mogelijk!

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Teken de petitie, stuur het door naar je partner en DEEL de petitie zoveel mogelijk!

Streef is minimaal 50 handtekeningen!.

31-05-2023

AUB tekenen!

Aub zoveel mogelijk tekenen en doorsturen!.

30-05-2023