U, de petitionaris
Ben koorengevel ztczusyqtxg unsplash

Stel voorwaarden aan staatssteun luchtvaart

7.161 ondertekeningen

De luchtvaartindustrie staat op het punt miljarden aan overheidssteun te ontvangen. De overheid moet strenge eisen stellen aan die steun. Krimp van de zeer vervuilende en sterk overlastgevende luchtvaart is keiharde noodzaak voor mens, dier en klimaat.

Petitie

Wij

Burgers die zich zorgen maken over de effecten van luchtvaart op leefomgeving, gezondheid en klimaat

 

constateren dat:

  • Dat de luchtvaartsector een veel te grote belasting legt op onze leefomgeving, ons milieu, onze gezondheid en ons klimaat.
  • De luchtvaart een te verwaarlozen bijdrage levert aan de publieke zaak.
  • CO2-compensatie niet opweegt tegen de groei.
  • Schiphol geen banenmotor meer is.
  • De democratie geen grip meer heeft op de sector.
  • Duizenden medewerkers worden ontslagen ondanks al toegezegde staatssteun.

 

en verzoeken

strenge voorwaarden te stellen aan het verlenen van staatssteun.

  • Deze steun mag alléén worden verleend als de sector akkoord gaat met krimp van het aantal vliegbewegingen en het verplicht naleven van de WHO-normen op gebied van geluid en uitstoot.
  • Ook dient de sector akkoord te gaan met eerlijke belastingafdracht (kerosine, CO2, tickets) en de opbrengsten daarvan dienen te worden gestoken in duurzaam openbaar vervoer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
17-06-2020 
Petitionaris:
SchipholWatch, BTV-Rotterdam, Red Gelderland, SOS-Zaanstreek, BWA, SWAB 
Organisatie:
SchipholWatch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Dag 1: liefst 1500 handtekeningen!

De eerste dag van onze petitie heeft inmiddels meer dan 1500 handtekeningen opgeleverd. Dank u wel, allemaal! Deel de petitie zoveel mogelijk in uw sociale netwerken om nog meer mensen te laten tekenen.

+Lees meer...

Het is nodig!

20-03-2020

Stichting SWAB ook petitionaris

De Schiphol Werkgroep Amstelveen/Buitenveldert van onder meer Jan Griese meldt zich ook als mede-petitionaris van deze petitie. Welkom!.

19-03-2020

Twitter zet shadowban op SchipholWatch

Dik een uur nadat we deze petitie live hebben gezet, hebben we van Twitter een zogenaamde shadowban gekregen. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat anderen je op Twitter rapporteren.

+Lees meer...

Dat zullen niet de volgers zijn van ons Twitter-account, vermoeden we. Het zou daarom fijn zijn als u deze petitie ondertekent ook even de tweet van één van onze volgers retweet, zodat we hopelijk zo snel mogelijk van die ban af zijn. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. In onze optiek. Please retweet this

19-03-2020