U, de petitionaris

Steigereiland steigers nee

75 ondertekeningen

Bewaar de rust voor bewoners en natuur: wel tijdelijke afmeerplaatsen maar geen permanente afmeerplaatsen voor Steigereiland-zuid.

Petitie

Wij

bewoners van Steigereiland-zuid, IJburg, Amsterdam

 

constateren

dat Stadsdeel Oost het Steigerplan Zuidbuurt Steigereiland uit 2008 ten uitvoer wil brengen. Het plan behelst 11 steigers met elk 8-10 boten aan de ZO- en de ZW-oever die vanaf de dijk ongeveer 20 meter het water in steken, permanente ligplaats voor 88-110 boten met maximale lengte 7 meter. Daarnaast komen er 3 steigers voor tijdelijk afmeren. Totaal aantal boten wordt bijna driemaal de minimumomvang van een jachthaven (50, hinderwetcategorie 3).

 

en verzoeken

om de tijdelijke afmeerplaatsen te handhaven en de permanente ligplaatsen uit het plan te schrappen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de gewenste toegankelijkheid van het water en blijft Steigereiland als gast in de natuur een verblijf- en foerageerplaats bieden aan watervogels. Wij willen niet dat ons woongebied verandert in een watersportgebied met verkeer en verblijf van 88-110 boten + 30 gastboten en bijbehorende passanten.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Marianne Elbers 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.