U, de petitionaris

Steigereiland steigers beperkt

35 ondertekeningen

Halveer het aantal permanente afmeerplaatsen uit het steigerplan Steigereiland-zuid om de belangen van bewoners die rust en natuur prefereren in evenwicht te brengen met de belangen van bootbezitters.

Petitie

Wij

bewoners van Steigereiland-zuid, IJburg, Amsterdam

 

constateren

dat Stadsdeel Oost het Steigerplan Zuidbuurt Steigereiland uit 2008 ten uitvoer wil brengen. Het plan behelst 11 steigers met elk 8-10 boten aan de ZO- en de ZW-oever, die vanaf de dijk ongeveer 20 meter het water in steken. Permanente ligplaats voor 88-110 boten met maximale lengte 7 meter. Daarnaast komen er 3 steigers voor tijdelijk afmeren. Het totale aantal is bijna driemaal de minimumomvang van een jachthaven (50, hinderwetcategorie 3).

 

en verzoeken

om de tijdelijke afmeerplaatsen te handhaven maar het aantal permanente ligplaatsen te halveren en de steigers te spreiden over de drie oevers van Steigereiland-Zuid (ZW+ZO+NW-zijde). Steigereiland biedt een verblijf- en foerageerplaats aan vele watervogels. We erkennen dat dit een kwaliteit is, maar willen ook beperkt en lokaal ruimte bieden aan mensen die graag een boot willen bezitten. De verschillende belangen moeten in evenwicht komen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Marianne Elbers 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.