U, de petitionaris
Petitie1

Startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten terug naar de tekentafel

4.295 ondertekeningen

Wij pleiten voor een nieuw integraal onderzoek, een onderzoek naar alternatieven waar rekening wordt gehouden met de belangen van alle wijken, alle bewoners en alle verkeersdeelnemers! Alle belanghebbenden hebben recht op inspraak!

Petitie

Wij

burgers van Nieuw-West en omgeving zijn tegen de plannen in de Startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten.

 

constateren

  • dat de startnotitie voorbij gaat aan bestemmingsverkeer van bewoners uit de Aker, Osdorp, Slotervaart en Badhoevedorp

  • dat de startnotitie geen rekening houdt met de toegenomen verkeersdrukte op ontsluitingswegen

  • dat de maatregelen voor nieuwe problemen en gevaarlijke situaties in nabijgelegen gebieden zorgen

  • dat er is nagelaten om de effecten van CO2-uitstoot als gevolg van de extra verkeersbewegingen mee te rekenen

  • dat het plaatsen van elektronische knips op verschillende plaatsen hele gebieden isoleert en belanghebbenden van het ene stadsdeel meer vrijheid van verkeer en beweging toekent dan belanghebbenden van een ander stadsdeel

  • dat een betrouwbare overheid dit niet kan toestaan. Burgers vertrouwen op een betrouwbare overheid.

 

en verzoeken

Vriendelijke oplossingen; betrek in- en omwonenden van Nieuw-West bij plannen tot een veilig en leefbaar Nieuw-West. Doe een nieuw integraal onderzoek, een onderzoek naar alternatieven waarin rekening wordt gehouden met de belangen van alle wijken, alle bewoners en alle verkeersdeelnemers!

Het antwoord

Inspreken

Op 4 februari a.s. wordt in de raadscommissie MLW het principebesluit Autoluw Sloten & Nieuw Sloten besproken. Hier zullen drie bewoners gaan inspreken.

Later dit jaar zal er een extra inspreekavond georganiseerd worden. Dit geeft nog meer burgers de mogelijkheid om in te spreken!

Wil je ook inspreken? Neem dan contact op met SecretariaatCommissieMLW@amsterdam.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
31-01-2021 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Janita Kieft 
Organisatie:
Actiegroep GoedBeterWest 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Online bijeenkomst Sloterweg donderdag 22 april

Op donderdag 22 april vindt er een digitale bijeenkomst plaats van de projectgroep als aftrap van de aanvullende consultatie. Er is tevens een gemodereerde chatfunctie om tijdens die bijeenkomst vragen te kunnen stellen.

+Lees meer...

Voor deze bijeenkomst worden vandaag en maandag 34.000 uitnodigingen uitgestuurd aan bewoners. Meer info op de gemeente website en aanmelden voor de bijeenkomst kan hier: Meld je aan voor de online bijeenkomst

20-04-2021

Nog meer groot nieuws!

Tijdens een korte ontmoeting heeft de Amsterdamse wethouder van Verkeer Egbert de Vries maandagmiddag 1 februari de petitie ‘startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten, terug naar de tekentafel’ in ontvangst genomen. Namens de belangengroep GoedBeterWest! overhandigde Janita Kieft en Piet Boon het lijvige boekwerk aan de wethouder.

+Lees meer...

Ruim 4200 mensen hebben de petitie getekend. Dit zijn mensen die wonen, werken of op andere manier betrokken zijn bij Nieuw West en de toegankelijkheid van het hele stadsdeel, voor alle stadsdeel bewoners hoog in het vaandel hebben staan.

De wethouder De Vries liet blijken goed op de hoogte te zijn van de problematiek en wil graag met alle betrokkenen verder praten om te komen tot een integraal plan waarbij de lasten en de lusten eerlijker verdeeld worden dan nu in de startnotitie het geval is.

Bijna 900 Badhoevedorpers hebben de petitie medeondertekend. Hieruit blijkt dat het dagelijks leven van de Badhoevedorpers nauw verweven zijn met die van de Nieuw Westers.

Daarom zal ook wethouder Marja Ruigrok (Haarlemmermeer) aanstaande vrijdag om 15:30 uur de petitie 'Startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten terug naar de tekentafel' in ontvangst te nemen!

Wil je de overhandiging live volgen? Ga dan naar Facebook: GoedBeterWest en meld je aan voor het online FB event!

02-02-2021

Inspreken

Op 4 februari a.s. wordt in de raadscommissie MLW het principebesluit Autoluw Sloten & Nieuw Sloten besproken.

+Lees meer...

Hier zullen drie bewoners gaan inspreken.

Later dit jaar zal er een extra inspreekavond georganiseerd worden. Dit geeft nog meer burgers de mogelijkheid om in te spreken!

Wil je ook inspreken? Neem dan contact op met SecretariaatCommissieMLW@amsterdam.nl

29-01-2021