You, the petitioner
90e4c41f cfcd 414b b8a8 681b289b19ab

Standbeeld voor Gerard Philips

146 signatures

Zijn broer Anton Philips en zijn neefje Frits Philips zijn al vereeuwigd middels een standbeeld. De grondlegger van PHILIPS -Gerard Philips- die in 1891 naar Eindhoven kwam en daar zijn gloeilampenfabriek startte, verdient het ook om vereeuwigd te worden.

Petition

We

inwoners van Eindhoven, Philips-mensen en techneuten

 

observe

dat een standbeeld van Gerard Philips ontbreekt in de stad Eindhoven. Juist als grondlegger van PHILIPS en als technicus past een standbeeld van hem goed in Eindhoven, als centrum van de brainportregio. Enkel de fraaie plaquette op de schoorsteen van het Philips Museum (eerste Philips fabriekje) doet hem te kort.

 

and request

een standbeeld te realiseren en te plaatsen van gelijke grootte als zijn jongere broer Anton en neefje Frits, en bij voorkeur te onthullen tijdens 100 jaar Groot Eindhoven (2020).

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Eindhoven 
Petition desk:
Closing date:
2020-02-15 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Rick Vermulst 
Organisation:
(op eigen titel) 

History

Signatures

Updates

Website standbeeld Gerard Philips

Er bestaat een nieuwe website met korte informatie over Gerard Philips in relatie tot de petitie. https://gerard-philips.jimdosite.com/.

2019-08-27

Ontstaan van initiatief

Bij het starten van de petitie is niet gesproken met eventuele belanghebbende partijen. De petitie dient een beeld te geven of er draagvlak is voor een beeld van Gerard Philips.

+Read more...

Tevens kan de petitie mensen/partijen bereiken en aansporen die nodig zijn voor de realisatie van het standbeeld. De petitie is gestart vanuit een eigen initiatief

2019-04-10