U, de petitionaris
90e4c41f cfcd 414b b8a8 681b289b19ab

Standbeeld voor Gerard Philips

146 ondertekeningen

Zijn broer Anton Philips en zijn neefje Frits Philips zijn al vereeuwigd middels een standbeeld. De grondlegger van PHILIPS -Gerard Philips- die in 1891 naar Eindhoven kwam en daar zijn gloeilampenfabriek startte, verdient het ook om vereeuwigd te worden.

Petitie

Wij

inwoners van Eindhoven, Philips-mensen en techneuten

 

constateren dat:

dat een standbeeld van Gerard Philips ontbreekt in de stad Eindhoven. Juist als grondlegger van PHILIPS en als technicus past een standbeeld van hem goed in Eindhoven, als centrum van de brainportregio. Enkel de fraaie plaquette op de schoorsteen van het Philips Museum (eerste Philips fabriekje) doet hem te kort.

 

en verzoeken

een standbeeld te realiseren en te plaatsen van gelijke grootte als zijn jongere broer Anton en neefje Frits, en bij voorkeur te onthullen tijdens 100 jaar Groot Eindhoven (2020).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Eindhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
15.02.2020 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rick Vermulst 
Organisatie:
(op eigen titel) 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Website standbeeld Gerard Philips

Er bestaat een nieuwe website met korte informatie over Gerard Philips in relatie tot de petitie. https://gerard-philips.jimdosite.com/.

27.08.2019

Ontstaan van initiatief

Bij het starten van de petitie is niet gesproken met eventuele belanghebbende partijen. De petitie dient een beeld te geven of er draagvlak is voor een beeld van Gerard Philips.

+Lees meer...

Tevens kan de petitie mensen/partijen bereiken en aansporen die nodig zijn voor de realisatie van het standbeeld. De petitie is gestart vanuit een eigen initiatief

10.04.2019