You, the petitioner

Stadsboerderij Groot Randijk

81 signatures

Stadsboerderij Groot Randijk

Petition

We

Nieuwe Erven, zijn de huidige gebruikers van stadsboerderij Groot Randijk in de wijk Randenbroek te Amersfoort. Het doel van stichting Nieuwe Erven is het verwezenlijken van een natuur- en cultuur werkplaats. In dit proces willen wij de stadsboerderij (weer) een maatschappelijke functie geven.

 

establish that:

Groot Randijk (1888) is in 1958 in handen van de gemeente gekomen en er is tot 1992 onderdak geboden aan onder andere natuureducatie en schooltuinen. De wijk Randenbroek wacht een aantal ingrijpende vernieuwingen in de komende jaren. Wij vestigen de aandacht op het gebrek aan natuur- en cultuureducatie in de wijk, maar ook op het feit dat vernieuwing verder reikt dan nieuwbouw: Behoud en ontwikkelen van (jonge) cultuurhistorie is hierin van grote waarde.

 

and request

Groot Randijk verdient de kans om zich weer te vestigen met een maatschappelijke functie. Daarvoor is een forse investering nodig. De dringende vraag aan gemeente Amersfoort is, of zij verder kan kijken dan de visie van de projectontwikkelaar én terug durft te kijken op een periode waarin de stadsboerderij aan haar lot is over gelaten, waardoor de huidige (slechte) staat is ontstaan.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amersfoort 
Petition desk:
Closing date:
2009-04-29 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
David van der Kaaden 
Organisation:
stichting Nieuwe Erven 

History

Signatures