U, de petitionaris
34a9b2c9 c0cf 485e 8a9f 1a93532683d1

Sta onderwijs op afstand toe; de schoolplicht is niet meer van deze tijd

128 ondertekeningen

Door de dynamische wereld waarin wij leven is schoolplicht niet meer van deze tijd. Er zijn genoeg (technologische) middelen om bijvoorbeeld online lesmethoden te accrediteren. Zodat dit lesmateriaal goedgekeurd wordt om op afstand te onderwijzen. De middelen zijn er, nu de politiek nog!

Petitie

Wij

Ouders, opvoeders, voogden.

 

constateren dat:

  • Het reguliere basisonderwijs past niet meer in de tijd waarin we leven.
  • Ouders werken veel vanuit huis, zijn onderweg of wonen in het buitenland (met andere Nederlanders in een gemeenschap).
  • Daarnaast is het de plicht van de ouders en hebben zij het recht om te zorgen (en dus te kiezen) welk onderwijs het best aansluit op de behoefte van het kind.
  • Het systeem zoals wij het kennen is al achterhaald en niet meer dienend.

 

en verzoeken

  • maak het mogelijk het reguliere basisonderwijs via online kanalen (besloten omgevingen) te volgen, zodat overal op de planeet lessen gevolgd kunnen worden.
  • hef de schoolplicht op, ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het volgen van de lesstof door het kind en dat lessen (online) gevolgd worden, maar beperk dat niet tot één fysiek gebouw.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
10-11-2023 
Petitionaris:
Joey van der Hoeven 
Organisatie:
Djoow.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen