U, de petitionaris

Sta geen centrale database met persoonsgevens toe

144 ondertekeningen

Geachte Kabinet,

Ik schrijf u namens een groep security experts en ethische hackers Wij zijn van mening dat deze centrale database de privacy en de persoonlijke gegevens van de burgers in gevaar zou kunnen brengen en we stellen het op prijs als u ons verzoek wilt honoren.

Met vriendelijke groet,

Timo Wolffenbuttel

Petitie

Wij

Cybersecurity experts, IT professionals, ethical hackers

 

constateren dat:

  • Privacy-bezwaren: een centrale database bevat vaak gevoelige informatie over mensen, zoals financiële gegevens of medische informatie, en de kans bestaat dat deze informatie wordt misbruikt of gestolen.

  • Beveiligingsproblemen: een centrale database is een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen, en als de beveiliging niet op orde is, kan de informatie worden gecompromitteerd.

 

en verzoeken

géén centrale database met persoonsgegevens toe te staan, omdat dit in strijd is met de privacybescherming volgens AVG, GDPR en BIO normen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
03-03-2023 
Petitionaris:
Timo Wolffenbuttel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Waarom wij geen centrale database met onze persoonsgevens willen?

Beveiligingsrisico's Een centrale database maakt de persoonsgegevens kwetsbaar voor beveiligingslekken en cyberaanvallen.

Privacy Het bewaren van persoonlijke informatie in een centrale database stelt mensen bloot aan mogelijke misbruik of verkoop van hun gegevens.

Onnauwkeurigheden De informatie in een centrale database is alleen zo nauwkeurig als de informatie die erin wordt opgeslagen. Onjuiste of verouderde gegevens kunnen leiden tot onjuiste beslissingen..

31-01-2023