U, de petitionaris
Vuurstapel marktbuurt

Sta de vreugdevuren in Vlaardingen weer toe

466 ondertekeningen

Wij constateren dat in de gemeentes Den Haag, Amsterdam en Delft wèl meerdere vreugdevuren worden toegelaten door het verlenen van een vergunning. Wij eisen dan ook, dat vreugdevuren die aan de hand van een volledig plan worden aangevraagd in Vlaardingen, een vergunning krijgen toegewezen.

Petitie

Wij

De Marktbuurt-vrijwilligersorganisatie,

 

constateren

  • Dat de betreffende burgemeester niet of nauwelijks het door de Marktbuurt ingediende veiligheidsplan heeft ingelezen en dat geldt ook voor zijn adviseurs.

  • Dat er in meerdere gemeentes wel vergunningen worden verleend en er hierdoor sprake is van discriminatie.

  • Dat argumenten die gebruikt zijn om het vuur te ontraden, niet altijd feitelijk juist zijn, gebaseerd zijn op aannames en op beslissingen die jaren geleden zijn genomen.

 

en verzoeken

  • Dat de gemeente Vlaardingen, ons en andere initiatiefnemers een serieuze kans bieden bij een vergunningaanvraag voor een vreugdevuur en te luisteren naar de Vlaardingse burgers in plaats van naar de Rotterdamse politiek.

  • Wij eisen met deze petitie een eerlijk vergunningstraject, mee te denken aan oplossingen om het wel mogelijk te maken en om deze echte pure Vlaardingse traditie niet verloren te laten gaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaardingen 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2021 
Petitionaris:
Marktbuurt Vrijwilligers Organisatie 
Organisatie:
Marktbuurt vrijwilligers organisatie  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bijna 500 ondertekeningen - Demonstratie Zaterdag 11 December om 11:00 in de Marktbuurt

We zitten bijna op de 500 ondertekeningen maar we hebben er nog veel nodig. Stuur daarom deze petitie door naar bekenden, vrienden en een ieder die ooit wel eens bij de vreugdevuren is geweest.

Aanstaande Zaterdag 11 December houden wij een demonstratie met alle kerstbomenjagers, oud-kerstbomenjagers, vreugdevuurbouwers, voorstanders en vrienden van de vreugdevuren en families.

+Lees meer...

We hopen dat een ieder die op Zaterdag om 11:00 uur tijd heeft de vreugdevuren kan komen steunen. We verzamelen op het evenementen terrein aan de Broekweg in Vlaardingen. We hebben verschillende sprekers geregeld waaronder Ron Boers van de Vlaardingse Fractie Broers.

Geef het door en steun de Vlaardingse Vreugdevuren!!

08-12-2021

Al bijna 350 ondertekeningen voor Vreugdevuren in Vlaardingen! Ons doel is 1000!

Het begin is er! Na 4 dagen zitten we nu op bijna 350 ondertekeningen! Ons eerste doel is 1000 ondertekeningen, want we denken dat we met zulke aantallen misschien wel wat los kunnen maken in de politiek, daarom willen we iedereen ook vragen om dit te delen via de bekende social media kanalen met bekenden, vrienden, familie en partners. Iedere individu moet tekenen alleen dan maken we een kans.

Vergeet ook niet om onze socials in de gaten te houden: https://twitter.com/marktbuurt https://www.facebook.com/MarktbuurtVlaardingen/ www.marktbuurt.nl

Bedankt aan iedereen die tot nu toe heeft gestemd en blijf ons steunen via de bekende kanalen om zo te vechten voor onze TRADITIE en onze IDENTITEIT!.

02-11-2021

De Petitie is online!

De petitie is online! We hopen dat iedereen deze echt Vlaardingse jarenoude traditie zal steunen.

Bedankt!.

29-10-2021