U, de petitionaris
Toeschouwers langs de kant bij hockeyvereniging ghbs in groningen foto jeroen willems rtv noord

Sportwedstrijden voor kinderen met kijkende ouders

432 ondertekeningen

11 mei zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd. Heel veel locaties mogen weer open. Wat ontbreekt zijn het spelen van sportwedstrijden voor kinderen. De onderlinge wedstrijden binnen de club zijn inmiddels wel klaar. Ze willen wedstrijden tegen andere clubs. En ouders die langs de lijn mogen kijken!

Petitie

Wij

zijn ouders van sportende kinderen die ook weer eens tegen een andere club willen spelen.

 

constateren

  • dat de onderlinge wedstrijden binnen de club nu niet meer leuk zijn. - dat de ontwikkeling binnen de sport stagneert omdat kinderen geen wedstrijden meer mogen spelen.
  • Ouders van de kinderen moeten ook weer kunnen kijken hoe de kinderen sporten. Er is niks leukers dan je kinderen plezier te zien hebben bij het sporten.
  • De maatregelen zijn in het leven geroepen om reizen te beperken. Nu winkels, terrassen, dierentuinen en pretparken weer open gaan, mogen sportparken niet ontbreken.

 

en verzoeken

De coronabeperkingen met betrekking tot sporten voor kinderen moeten opgeheven worden. Schaf de beperkingen per direct af, zodat sportbonden voor de zomer nog een paar wedstrijden kunnen organiseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
09.08.2021 
Petitionaris:
Robin Leistra 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Reactie Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hallo allemaal, De petitie is inmiddels gedeeld met het kabinet. En vandaag heb ik een reactie ontvangen vanuit VWS.

+Lees meer...

Zie hieronder: Geachte heer Leistra,

Bedankt voor uw mails en het delen van uw verzoek om wedstrijden met publiek weer mogelijk te maken voor sportende kinderen. Ik beantwoord uw mails namens het ministerie van VWS.

Het is inderdaad erg vervelend voor sporters, ouders en clubs dat het nog niet mogelijk is om al wedstrijden tegen andere clubs te spelen en hier publiek bij toe te laten. Hoewel er langzaam meer ruimte ontstaat om maatregelen af te bouwen, moet die ruimte goed verdeeld worden over verschillende sectoren. Daarom wordt de heropening van de sport in verschillende stappen uitgevoerd. Daarbij wordt eerst de ruimte voor sportbeoefening binnen en buiten voor kinderen en volwassenen vergroot. Vervolgens wordt ook het spelen van en kijken naar wedstrijden weer mogelijk.

Het kabinet heeft een openingsplan opgesteld dat ingaat op deze stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Op de website van de Rijksoverheid (Opening samenleving stap voor stap | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl) wordt dit openingsplan besproken. Hier wordt ingegaan op stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Niet alles kan tegelijkertijd worden geopend, om op die manier stap voor stap te kijken wat mogelijk is zonder dat de besmettingen en ziekenhuisopnames direct snel oplopen. Bovendien is er beperkt ruimte voor versoepelingen, en is het ook van belang om die ruimte te verdelen over veel verschillende sectoren die nu beperkt of niet opengesteld zijn.

Tot slot wil ik u bedanken voor het delen van uw zorgen en het meedenken over het coronabeleid. Dit wordt zeer gewaardeerd. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Publieksvoorlichting VWS

18.05.2021

Bijna 350 ondertekeningen!

Hallo allemaal, Hartelijk dank voor jullie steun om kinderen weer wedstrijden te laten spelen en ouders te laten kijken. Er hebben uit het hele land bijna 350 mensen de petitie ondertekend.

+Lees meer...

Morgen einde van de dag word de tussenstand van de petitie doorgestuurd naar de regering. We willen nog 1x jullie steun vragen door de petitie nog zoveel mogelijk 5e delen via Facebook, Twitter of andere social media platformen. Laten we proberen meer dan 500 handtekeningen te krijgen, hopelijk kijkt de regering dan serieus om snel meer toe te staan.

https://petities.nl/petitions/sportwedstrijden-voor-kinderen-met-kijkende-ouders/edit?locale=nl

Hartelijk dank namens de sportende kinderen en kijkende ouders!

15.05.2021