U, de petitionaris

Sportscholen weer open

347 ondertekeningen

Sportscholen die voldoende maatregelen nemen om te zorgen dat sporters de 1,5 meter-regel in acht nemen en dat apparatuur na gebruik afdoende wordt ontsmet zouden weer open moeten mogen. Mensen hebben dan in ieder geval de mogelijkheid weer te sporten.

Petitie

Wij

Alle sportscholen in Nederland die voldoende maatregelen hebben getroffen en hebben geïnvesteerd om te voldoen aan de nieuwe 1,5 meter samenleving.

 

constateren

Mensen worden nogal beperkt in hun bewegingsvrijheid en hebben behoefte om op de sportschool even lekker via inspanning te kunnen ontspannen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de tweede kamer door vragen aan de regering te stellen de taskforce Corona aan te zetten te besluiten tot openstelling van aangepaste sportscholen.

Het antwoord

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-07-2020 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
ed bijster 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Lees meer...

Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

17-05-2021