U, de petitionaris

Sportscholen moeten weer open tijdens lockdown

14.744 ondertekeningen

Nederlanders snakken naar beweging, meer weerstand en een betere gezondheid. Sportscholen helpen, dragen eraan bij mensen fit te houden en helpen de verspreiding van corona tegen te houden.
Ze leveren geen bijdrage aan verspreiding van corona! Ze leveren juist positieve bijdrage in de strijd tegen corona!

Petitie

Wij

Sporters, sportclubs, verenigingen

 

constateren

sportscholen:

  • houden mensen gezond en fit
  • geven een betere weerstand door sporten
  • voorkomen blessures door te lang stil zitten
  • leveren een positieve bijdrage in de strijd tegen het coronavirus
  • zijn goed voor ontwikkeling van kinderen
  • zijn goed voor de mens
  • geven minder overgewicht
  • minder kans op corona!

 

en verzoeken

terug naar zoals het was vanaf 1 juni met het nieuwe sportprotocol waarmee men veiliger kan sporten.

Denk aan het werken met reserveringen, minder personen in een groepsles en grote afstand tussen de fitnessapparaten, schoon maken van de apparatuur na gebruik. Een bepaald aantal type trainingen zal wellicht de komende tijd niet mogelijk zijn in een fitnessclub, maar individuele krachttraining, cardio en (kleine) groepslessen zullen geen probleem te zijn.

Het antwoord

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
17-03-2021 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Mark Smith 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Lees meer...

Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

17-05-2021