You, the petitioner

Splits KvK en handelsregister

5 signatures

Sinds de nieuwe handelsregisterwet moet iedere onderneming zich inschrijven in het handelsregister van de KvK zodat de overheid een centraal punt heeft waar alle gegevens staan. (ook al hebben ze dit al bij de belastingdienst, iedereen heeft een btw nummer, dus nu ook nog een KvK nummer.)

Het vervelende bij de KvK is echter dat je je niet alleen inschrijft in het handelsregister, maar dat je ook gelijk meebetaalt aan alle 'gratis' evenementen van de kvk. Zo gratis zijn deze niet, ze worden allemaal betaald door de KvK inschrijvers. Steun daarom deze petitie om de kosten voor de KvK en het handelsregister te splitsen, en bedrijven zelf te laten kiezen of ze wel of niet willen meebtalen aan de overige activiteiten van de KvK.

ps: ga je je nog inschrijven en wil je geen reclame ontvangen, of over 10 jaar als je onderneming misschien al is gestopt / gewijzigd, nog overal op internet staan met je oude bedrijfsgegevens? Doe dan een briefje bij je aanvraag dat je de "non-mailing indicator" aan wilt hebben. Doe je dit niet, dan wordt je adres aan bedrijven verkocht die je reclame sturen / in sites opnemen en dit niet regelmatig updaten.

Petition

We

Kleine ondernemers en freelancers

 

establish that:

Dat wij veel te veel betalen voor de voor ons onnodige zaken van de KvK doordat wij ons verplicht moeten inschrijven

 

and request

Het ministerie van economische zaken om de kvk te verplichten een los hadelsregister te voeren naast hun overige activiteiten.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2009-11-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Bart Huisman 
Organisation:
VolgensBartjes 

History

Signatures