U, de petitionaris

Spaargeld boven belastingvrije voet eerlijk belasten

27 ondertekeningen

De rente op spaargeld is bijna 0% en nog even en we moeten banken gaan betalen om ons spaargeld te beheren. Komt je spaargeld boven de belastingvrije voet dan gaat je vermogen erop achteruit omdat onze overheid nog steeds uitgaat van een rendement van 4%, terwijl de rente al jaren veel minder is.

Petitie

Wij

Gewone spaarzame Nederlanders die geen onnodige risico's willen nemen met beleggen of bitcoins.

 

constateren

  • Dat spaarzaamheid wordt gestraft zodra je boven de belastingvrije voet komt.

  • Er sprake is van gelegaliseerde diefstal door de overheid omdat het onweerlegbaar aantoonbaar is dat een rente van 4% op spaargeld nergens te behalen is.

  • Dat het kabinet, maar ook het parlement, laks is met aanpassing van de relevante regelgeving terwijl deze zo negatief is voor de gewone, belastingbetalende burger. Maar wel in actie komen voor multinationals!

-Vanaf 2017 is het fictieve rendement aangepast, maar op spaargeld is dat nog steeds onrealistisch. Waarom wordt niet het gerealiseerde rendement gehanteerd? Banken kunnen dat simpel aanleveren met de ander bankgegevens. Dus aanpassen van regelgeving met dezelfde prioriteit als de wet Hillen.

 

en verzoeken

Met spoed de relevante belastingregelgeving aanpassen en met terugwerkende kracht laten ingaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-04-2018 
Petitionaris:
Henk de Rooy 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen