You, the petitioner
Banner

Solidariteit in het Koninkrijk: hulp voor Caribische delen

8.277 signatures

Door de mondiale Covid-19 crisis zijn de Caribische delen van het Koninkrijk extreem hard getroffen op sociaal-economisch gebied. De Koning en het Nederlandse kabinet worden opgeroepen solidair te zijn met de Caribische rijksgenoten en NU hulp te geven om zo een humanitaire ramp binnen het Koninkrijk te voorkomen.

in English

Petition

We

Burgers van Curaçao, Aruba, St.Maarten, Bonaire, St.Eustatius, Saba en solidaire Koninkrijksgenoten

 

observe

  • dat de lokale maatregelen gericht op het voorkomen van snelle verspreiding van het Covid-19 virus extreme sociaal-economische gevolgen hebben voor de Caribische (ei)landen;
  • dat acute armoede dreigt bij kinderen en ouderen;
  • dat er grote zorgen bestaan over salarisbetalingen en de voorziening van basisbehoeften zoals levensmiddelen en utiliteiten.
  • dat er geen humanitaire ramp binnen het Koninkrijk mag ontstaan;
  • het harde werk van alle lokale actoren samen kan de crisis niet bedwingen. Er is NU hulp nodig voor de ziekenhuizen, overbruggingsmiddelen voor werkgevers, werknemers en zwakkeren in de samenleving, alsook garanties voor levensmiddelen, utiliteiten en veiligheid.

 

and request

om gehoor te geven aan deze NOODOPROEP voor solidariteit met de Caribische (ei)landen. Toon de solidariteit uit het Statuut: HELP! HELP ONS! HELP NU!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
30-04-2020 
Lead petitioner:
Elizabeth Francisco 
Organisation:
Burgerinitiatief solidariteit in het Koninkrijk der Nederlanden 
Website:

History

Signatures