U, de petitionaris
Er is nieuws!

 

Actie pict

Sociale Werkvoorziening heropenen voor alle mensen met een beperking

1.483 ondertekeningen

Sinds 2010 heb ik een wsw‐baan, maar ik maak me zorgen over de collega's die nu een beperking hebben en over de toekomstige collega's met een beperking. Vindt u ook dat de instroom in de sociale werkvoorziening weer moet kunnen?

Petitie

Wij

Wij burgers, werknemers, toekomstige werknemers en ex-werknemers met een beperking,

 

constateren

 • Sinds de instroom op 1 januari 2015 is stopgezet, zijn de zorgen onder onze doelgroep groter geworden en daarom moet de Sociale Werkvoorziening (SW) weer open.

 • Op tv gaven sommige werkgevers vanaf het begin het signaal al af dat ze liever een boete betalen, dan dat ze mensen met een beperking in dienst zullen nemen.

 • Uw man, vrouw, kind of een ander familielid, vriend, buurman, collega of medestudent met een beperking moet ook een baan met salaris hebben en geen uitkering.

 • Onze collega's moeten beter worden beschermd zodat ze niet belanden in een depressie of iets ernstigs met zichzelf doen.

 • Sommige collega's doen hetzelfde werk als collega's zonder beperking en de lonen zijn niet hetzelfde.

 • Veel mensen met een beperking zitten thuis zonder werk, kunnen geen pensioenpremie afdragen aan het pensioenfonds (PWRI) en bouwen geen pensioen meer op. Hierdoor zal het pensioenfonds in de problemen komen.

 • De boete die de werkgevers moeten betalen omdat zij niet genoeg mensen met een beperking in dienst nemen, behoort te gaan naar het pensioenfonds (PWRI) of anders naar een noodfonds om het pensioen aan te vullen bij een pensioentekort. Dus niet naar de staat om de staatskas aan te vullen achter de rug van mensen met een beperking.

 • Tijdens een demonstratie in Den Haag tegen het bezuinigen op de Sociale Werkvoorziening werd er beloofd dat wij geen zorgen hoefden te maken over ons pensioen, want er zouden miljoenen worden overgemaakt naar de pensioenfonds. We zijn al inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds niets gebeurd.

 

en verzoeken

 • De instroom in de Sociale Werkvoorziening te heropenen zodat de zorgen bij mensen met een beperking minder worden.

 • Ontkoppel deze groep van de participatiewet. Wij willen ook dat deze doelgroep kans maakt op een baan met salaris, betere bescherming en meer rechten.

 • De boete die de werkgevers moeten betalen omdat zij niet genoeg mensen met een beperking in dienst nemen moet naar het pensioenfonds (PWRI) of anders naar een noodfonds.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-09-2018 
Petitionaris:
Carlos Monteiro / Rayeed Nasibdar 
Organisatie:
Ervaringsdeskundigen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Duizenden jonggehandicapten mogelijk in financiële problemen door de verlaging van hun uitkering

16-07-2018

Publicatie jaarrapport wsw statistiek 2017

14-07-2018

Aanbieding van de petitie: Sociale werkvoorziening heropenen voor alle mensen met een beperking

05-07-2018