You, the petitioner
Actie pict

Sociale Werkvoorziening heropenen voor alle mensen met een beperking

2,136 signatures

Sinds 2010 heb ik een wsw‐baan, maar ik maak me zorgen over de collega's die nu een beperking hebben en over de toekomstige collega's met een beperking. Vindt u ook dat de instroom in de sociale werkvoorziening weer moet kunnen?

Petition

We

Wij burgers, werknemers, toekomstige werknemers en ex-werknemers met een beperking,

 

observe

  • Sinds de instroom op 1 januari 2015 is stopgezet, zijn de zorgen onder onze doelgroep groter geworden en daarom moet de Sociale Werkvoorziening (SW) weer open.

  • Op tv gaven sommige werkgevers vanaf het begin het signaal al af dat ze liever een boete betalen, dan dat ze mensen met een beperking in dienst zullen nemen.

  • Uw man, vrouw, kind of een ander familielid, vriend, buurman, collega of medestudent met een beperking moet ook een baan met salaris hebben en geen uitkering.

  • Onze collega's moeten beter worden beschermd zodat ze niet belanden in een depressie of iets ernstigs met zichzelf doen.

  • Sommige collega's doen hetzelfde werk als collega's zonder beperking en de lonen zijn niet hetzelfde.

  • De boete die de werkgevers moeten betalen omdat zij niet genoeg mensen met een beperking in dienst nemen, behoort te gaan naar arbeidsvoorwaarden voor mensen met een beperking die via de Participatiewet werken. Dus niet naar de staat om de staatskas aan te vullen achter de rug van mensen met een beperking.

 

and request

  • De instroom in de Sociale Werkvoorziening te heropenen zodat de zorgen bij mensen met een beperking minder worden en zij passend werk kunnen doen onder deskundige begeleiding.

  • Wij willen ook dat deze doelgroep arbeidsbeperkten (vanaf 2015) kans maakt op een baan met salaris, een pensioen en 'gewone' arbeidsvoorwaarden.

  • De boete die de werkgevers moeten betalen omdat zij niet genoeg mensen met een beperking in dienst nemen moet naar arbeidsvoorwaarden van arbeidsbeperkten die via de Participatiewet werken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-11 
Lead petitioner:
Carlos Monteiro / Rayeed Nasibdar 
Organisation:
Ervaringsdeskundigen 
Website:

History

Signatures

Updates

FNV DRINGT AAN OP HET BEHOUD VAN SOCIALE WERKPLAATSEN

2018-09-20

De gevolgen voor jongeren op de praktijkschool door de afbraak van de sociale werkplaats

2018-09-16

de Volkskrant: De sociale werkplaats is bij nader inzien zo gek nog niet

2018-09-15