U, de petitionaris
Img 0219

Sluiting, stilstand en verval dreigt voor Molen De Arend te Zuidland

1.177 ondertekeningen

Na 10 jaar intensief de molen te hebben onderhouden, ermee gemalen en gedraaid te hebben, moet de molen van de gemeente Bernisse leeg opgeleverd worden per 31-12-2013. Dit betekent: sluiting, stilstand, verval voor de molen.

Petitie

Wij

De maalploeg John Wijnhoven, Arie Verweij, Nelly Sonneveld, Carla van Amsterdam & Henry van Amsterdam en medestanders

 

constateren dat:

De molen, 'een rijksmonument', moet blijven draaien, in bedrijf gehouden kunnen worden om zo de bezoekers het oude ambacht te laten zien, de molen is nodig om nieuwe molenaars op te kunnen leiden, de molen is een toeristische trekpleister voor Zuidland, een kenmerkend beeld in het landschap en heeft een belangrijke waarde voor de gemeenschap Zuidland.

 

en verzoeken

Wij zouden de molen tot een eventuele verkoop in bedrijf willen houden om verval tegen te gaan. Een stichting zou wenselijk zijn. We hebben mensen nodig die ons daarbij kunnen en willen helpen. Help ons de molen in bedrijf te houden, het is zo belangrijk, ook voor de omgeving! Voor de volgende generatie, voor iedereen. Helaas is de trend om alles wat mooi is weg te bezuinigen, net nu de restauraties aan de molen op gang kwamen. Zo zonde allemaal.

Het antwoord

Molen de Arend is gered

Deze petitie is aangeboden aan de burgemeester en wethouders, en met succes.

Molen de Arend is inmiddels in een stichting opgenomen. Molen de Arend is dus behouden gebleven! U kunt zich melden als vrijwilliger!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nissewaard 
Petitieloket:
Einddatum:
07-08-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Nelly Sonneveld 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Molen de Arend is gered

Deze petitie is aangeboden aan de burgemeester en wethouders, en met succes.

Molen de Arend is inmiddels in een stichting opgenomen. Molen de Arend is dus behouden gebleven! U kunt zich melden als vrijwilliger!.

31-07-2017