U, de petitionaris
Foto postkantoor

Sloop het voormalig postkantoor aan de Binnenweg van Heemstede niet

792 ondertekeningen

Aan de Binnenweg 160 in Heemstede staat het voormalig postkantoor dat na de oorlog (1959) werd gebouwd naar ontwerp van de Amsterdamse architect Dick Greiner. Het gebouw is beeldbepalend voor de Binnenweg, herbergt rijke kunstwerken en heeft een hoge architectuur- en cultuurhistorische waarde.

Petitie

Wij

Inwoners van Heemstede en allen die hechten aan het behoud van cultuur en historie in Heemstede

 

constateren

  • er zijn concrete plannen om het voormalig postkantoor aan de Binnenweg te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw
  • een bijzonder gebouw uit de wederopbouwarchitectuur (1945-1965) dreigt daarmee verloren te gaan
  • verscheidene deskundigen hebben geoordeeld dat dit gebouw een monumentenstatus toekomt, zoals ook de cultuurhistorische instellingen Mooi Noord-Holland, de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, Heemschut en het Cuypersgenootschap hebben geadviseerd
  • Sloop is onomkeerbaar, dit prachtstuk van de Heemsteedse cultuurhistorie mag niet verloren gaan en moet behouden blijven

 

en verzoeken

de gemeente met klem om sloop van het gebouw te voorkomen en daartoe alle mogelijkheden te benutten, in het bijzonder de mogelijkheid van plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst, zoals door meerdere cultuurhistorici is geadviseerd, ook recentelijk nog in 2021.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Heemstede 
Petitieloket:
Petitionaris:
Effie van Pelt 

Geschiedenis

Ondertekeningen