You, the petitioner
Dsc04393

Kunst wordt gesloopt in het Rensenpark

1,126 signatures

De Gemeente Emmen gaat de voorkant van het Rensenpark slopen. Het Biochron en zijn creatieve ondernemers gaat zo voorgoed verdwijnen. De Ondernemers verdienen een alternatief pand in het Rensenpark, zodat de gecreëerde maatschappelijke waarde voor Emmen blijft behouden.

Petition

We

Een groep creatieve ondernemers van het Rensenpark

 

observe

Dat de Gemeente Emmen van plan is om de voorkant van het Rensenpark te slopen. Het Biochron zal verdwijnen! Juist de creatieve ondernemers die géén aanspraak maken op subsidies, moeten verdwijnen. Er wordt geen alternatief geboden. In vier jaar is veel kunstzinnige creativiteit opgebouwd. Niets daarvan is dan nog te bezoeken. De toegankelijkheid en aantrekkingskracht die de ondernemers hebben neergezet zal net als de gebouwen worden gesloopt.

 

and request

De creatieve ondernemers verdienen een alternatief pand in het Rensenpark, zodat de maatschappelijke waarde voor Emmen behouden blijft. Daarnaast denken wij, dat renovatie niet voldoende is onderzocht en dat nieuwbouw vele malen duurder uit zal uitvallen voor de belastingbetaler dan renovatie.

Teken de petitie voor behoud van de creatieve ondernemers in het Rensenpark.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Emmen 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-17 
Lead petitioner:
Ingo Leth 
Website:

History

Signatures

Updates

Gesprek met de gemeente Emmen levert geen echt alternatief op.

Ondanks de nadrukkelijke wens van de gemeenteraad en de vele steunbetuigingen via deze petitie, heeft het gemeentebestuur geen bruikbaar alternatief aan de huidige creatieven van het Biochron aangeboden. Daarom voeren wij opnieuw actie, waarbij ook het behoud van het Biochron nadrukkelijk inzet is.

+Read more...

Dit laatste op basis van een scenario waarin een gerenommeerde partij de renovatie en exploitatie op zich neemt en het Biochron zo een kunstbroedplaats blijft, met nog meer werkruimten voor creatief Emmen.

2020-05-11

Raad Emmen achter sloop Biochron, maar pleit voor alternatief kunstenaars.

In een commissievergadering op 13 januari heeft de gemeenteraad aangestuurd op een gesprek tussen de wethouders Otter, Kleine en de creatieve ondernemers en makers van het Biochron. Dit om te kijken of de ondernemers behouden kunnen worden voor het park middels alternatieve huisvesting. Over de onvermijdelijkheid van de sloop zijn vrijwel alle partijen het eens vanwege de hoge kosten om het gebouw overeind te houden.

Het gesprek tussen de wethouders en de Biochon creatieven zal op 24 januari plaats vinden.

2020-01-16