U, de petitionaris

Seksuele intimidatie in Utrecht aanpakken

261 ondertekeningen

In Utrecht is seksuele intimidatie op straat een groot probleem. Dagelijks hebben vrouwen last van vieze opmerkingen of zelfs ongewenste aanrakingen. Ons doel is dat vrouwen met een veilig gevoel de deur uit kunnen stappen. Het is tijd dat de Gemeente Utrecht actie gaat ondernemen!

Petitie

Wij

Inwoners van Utrecht en omstreken die tegen seksuele intimidatie zijn.

 

constateren

  • Seksuele intimidatie is niet normaal.
  • Aanraking zonder goedkeuring is nooit oké.
  • Zelfs op klaarlichte dag vindt seksuele intimidatie plaats.
  • Veel vrouwen kunnen niet met een veilig gevoel over straat.
  • Er wordt naar je gestaard of geroepen. Bijvoorbeeld: ‘zo mooi kontje’ of ‘hee kankerslet, dat ziet er goed uit!’. Mannen in auto’s komen naast je rijden en maken seksuele opmerkingen. Geen reactie? Dan word je vaak uitgemaakt voor 'kuthoer'.

 

en verzoeken

Meer toezicht op straat in Utrecht, zodat iedereen met een veilig gevoel over straat kan. Daarbij wensen wij meer campagne tegen en voorlichting over seksuele intimidatie en aanranding, zodat het duidelijker wordt dat zowel aanranding als seksuele intimidatie een strafbaar feit is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
08-09-2020 
Petitionaris:
Sofie Ronduite 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen