U, de petitionaris
Screen shot 2014 05 08 at 21.45.53

Scooters op het achterdek

153 ondertekeningen

Scooters maken de oversteek over het IJ bijzonder onprettig: gedrang, stank... Voorstel: al het gemotoriseerde verkeer op het achterdek. Als laatste op de pont en als laatste eraf.

Op 8 mei 2014 is deze petitie overhandigd aan de woordvoerder van het GVB. Zie filmpje. Antwoord: vanaf 1 juli een extra veer, zodat het minder druk is. Handhaving is duur. 2016, probleem is er nog steeds, dus opnieuw ondertekenbaar.

Petitie

Wij

gebruikers van het IJ-veer

 

constateren

  • dat de bestuurders van scooters, brommers en andere gemotoriseerde voertuigen de motor niet uitzetten zoals gevraagd wordt;

  • dat genoemde bestuurders met hun voertuig bij kwetsbaardere passagiers voorrang afdwingen bij het aan boord gaan;

  • dat passagiers onnodig uitlaatgassen inademen;

 

en verzoeken

al het gemotoriseerd vervoer als laatste de veerboot op en af te laten rijden; verzamel ze op het achterdek. Zo kunnen de andere passagiers ze vermijden en geven ze minder overlast.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
08-05-2014 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Tweet als aanleiding om de petitie te heropenen

Weer zo'n joker die de motor niet af zet @Overhoeks1031 Als je haar maar goed zit wijfie, wij happen wel naar zuurstof. @pontleven pic.twitter.com/Tg6mh1ZnBB— Roel Wijker (@afwijker) October 6, 2016 .

06-10-2016

Opnieuw ondertekenbaar

De petitie werd in 2014 beantwoord met de belofte dat de drukte op de pont wordt aangepakt met een extra pont. Dat is de oplossing.

+Lees meer...

Ook vond het GVB het onwaarschijnlijk dat ze het gedrag van mensen kunnen aanpassen zonder dure handhaving. Maar de groene en rode vakken op de kades spreken dat tegen, die werken wel. Beide argumenten zijn vervallen en dus is de petitie opnieuw ondertekenbaar. Teken massaal!

06-10-2016

Petitie aan GVB overhandigd: antwoord GVB en op AT5, Dichtbij.nl en in Het Parool

Op 8 mei is de petitie overhandigd aan het GVB! Het AT5 Ochtendnieuws interviewde de petitionaris een uurtje tevoren over de telefoon (fragmentje van 2m35s en bij AT5 op de site).

Het GVB ziet als oorzaak van de problemen de drukte, maar 'scooters op het achterdek' (hoe origineel ook) is niet te handhaven.

+Lees meer...

Oplossingen staan in het 'Plan Veren' wat later dit jaar uitkomt. Er komt vanaf 1 juli een extra veer in de spits, totaal drie in plaats van de twee nu. Vaker handhaving, incidenteel. De schipper zal ook meer op het dek zijn in de toekomst (fragmentje van 3m53s). Verder is 'bewustwording' van het probleem cruciaal. Bijvoorbeeld door dit soort acties!  Ook Het Parool maakte melding van de petitie op de Amsterdam-pagina op pagina 17 (foto) en Dichtbij.nl ook.

08-05-2014