You, the petitioner
Screen shot 2014 05 08 at 21.45.53

Scooters op het achterdek

153 signatures

Scooters maken de oversteek over het IJ bijzonder onprettig: gedrang, stank... Voorstel: al het gemotoriseerde verkeer op het achterdek. Als laatste op de pont en als laatste eraf.

Op 8 mei is deze petitie overhandigd aan de woordvoerder van het GVB. Zie filmpje. Antwoord: vanaf 1 juli een extra veer, zodat het minder druk is. Handhaving is duur.

Petition

We

gebruikers van het IJ-veer

 

observe

dat de bestuurders van scooters, brommers en andere gemotoriseerde voertuigen de motor niet uitzetten zoals gevraagd wordt;

dat genoemde bestuurders met hun voertuig bij kwetsbaardere passagiers voorrang afdwingen bij het aan boord gaan;

dat passagiers onnodig uitlaatgassen inademen;

 

and request

al het gemotoriseerd vervoer als laatste de veerboot op en af te laten rijden; verzamel ze op het achterdek. Zo kunnen de andere passagiers ze vermijden en geven ze minder overlast.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Closing date:
2014-05-08 
Lead petitioner:
ReindeR Rustema 
Website:

History

Signatures

Updates

Tweet als aanleiding om de petitie te heropenen

Weer zo'n joker die de motor niet af zet @Overhoeks1031 Als je haar maar goed zit wijfie, wij happen wel naar zuurstof. @pontleven pic.twitter.com/Tg6mh1ZnBB— Roel Wijker (@afwijker) October 6, 2016 .

2016-10-06

Opnieuw ondertekenbaar

De petitie werd in 2014 beantwoord met de belofte dat de drukte op de pont wordt aangepakt met een extra pont. Dat is de oplossing.

+Read more...

Ook vond het GVB het onwaarschijnlijk dat ze het gedrag van mensen kunnen aanpassen zonder dure handhaving. Maar de groene en rode vakken op de kades spreken dat tegen, die werken wel. Beide argumenten zijn vervallen en dus is de petitie opnieuw ondertekenbaar. Teken massaal!

2016-10-06

Petitie aan GVB overhandigd: antwoord GVB en op AT5, Dichtbij.nl en in Het Parool

Op 8 mei is de petitie overhandigd aan het GVB! Het AT5 Ochtendnieuws interviewde de petitionaris een uurtje tevoren over de telefoon (fragmentje van 2m35s en bij AT5 op de site).

Het GVB ziet als oorzaak van de problemen de drukte, maar 'scooters op het achterdek' (hoe origineel ook) is niet te handhaven.

+Read more...

Oplossingen staan in het 'Plan Veren' wat later dit jaar uitkomt. Er komt vanaf 1 juli een extra veer in de spits, totaal drie in plaats van de twee nu. Vaker handhaving, incidenteel. De schipper zal ook meer op het dek zijn in de toekomst (fragmentje van 3m53s). Verder is 'bewustwording' van het probleem cruciaal. Bijvoorbeeld door dit soort acties!  Ook Het Parool maakte melding van de petitie op de Amsterdam-pagina op pagina 17 (foto) en Dichtbij.nl ook.

2014-05-08