You, the petitioner

Schuilstallen in het buitengebied

1,619 signatures

Al jaren pleiten diverse belangenorganisaties en (hobbymatige) paardenhouders voor meer schuilstallen in het buitengebied. Veel gemeentes geven hier nog steeds geen medewerking aan. Help deze gemeentes te overtuigen en steun deze petitie!

Petition

We

als (hobbymatige) paardenhouders, belanghebbende organisaties en burgers die begaan zijn met het dierenwelzijn van paarden.

 

establish that:

Dat de gemeentelijke regelgeving op gebied van de ruimtelijke ordening nog niet voorziet in regelgeving op het gebied van schuilstallen. Hierdoor mogen op weilanden vaak nergens schuilstallen gebouwd worden, terwijl er wel dieren gehouden mogen worden. In het kader van dierenwelzijn is het belangrijk dat dieren die dag- en nacht buitenverblijven toegang hebben tot een schuilgelegenheid, zoals reeds door diverse belangen organisaties waaronder de KNHS en de dierenbescherming is aangegeven.

 

and request

Dat gemeentes hobbymatige paardenhouders toestaan om gereguleerd schuilstallen in het buitengebied te plaatsen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Apeldoorn 
Petition desk:
Closing date:
2015-03-12 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Vivian van Opheusden 
Website:

History

Signatures

Updates

Schriftelijke vragen over schuilstallen

Deze petitie is tijdens een vergadering van de gemeenteraad besproken met de indiener en er zijn schriftelijke vragen gesteld door de Partij voor de Dieren, zie ook hier

.

2017-07-07